Café Corsari

Het is al een paar dagen erg stil van mijn kant, en dat heeft niet meteen te maken dat ik naar het Griekse Pasen toeleef. Ik ben namelijk op dit ogenblik voor even in het vaderland, en heb weinig tijd om te schrijven.

Dus vertel ik mijn verhalen maar in België en vanavond, 16 april, om 21:25u doe ik dat in het programma Café Corsari op de Vlaamse TV, zender Eén. Voor diegenen die het mocht interesseren. Ik heb slechts 10 tot 12 minuten ter beschikking, dus dat is natuurlijk niet genoeg om de hele Griekse realiteit te schetsen, maar ik doe mijn best. De meeste verhalen zult u hier al wel hebben gelezen.

24 thoughts on “Café Corsari

  1. live of in uitgesteld relais, ik zal zeker kijken ! succes Bruno

  2. ik kijk morgen op BVN in de middag…

  3. Bruno,
    ‘k zal ook proberen te kijken vandaag!
    Ik wens je een rustige paasvakantie in het vaderland…

  4. Succes Bruno, krijgen we nog een link achteraf, zodat we ook in G’land kunnen kijken?

  5. had voor mij véél langer mogen duren !

  6. Was zeer zeker te kort Bruno maar je heb de kijkers wel even goed laten weten hoe het nu echt zit met die crisis en de ellende die veel Grieken moeten ondergaan.

  7. Evcharisto!Om in het lichtere “corsari” toch zoveel info te geven.
    waar blijven onze betere kranten?

  8. Zo te horen valt er in de grootstad de eerste 10 jaar geen beterschap te verwachten. Dan kan je beter enkele maanden gastwerken in België en voor de rest een paar studiootjes verhuren op een leuke locatie.
    TersagoTours met Vlaamse insteek, dat moet toch kunnen.
    Wat een contrast met de wervende reportage van Martin Heylen. (Gay)life as usual op Myconos en geen problemen te melden uit Kalambaki.
    Voorts alvast de beste Paaswensen voor jou en allen die je lief zijn.
    Voor al wie voor deze ellende verantwoordelijk is, het vliegend flissijn met extra jeuk en etterzweren toegewenst.

  9. fijn om eindelijk eens een kritisch woord te horen naast alle commentaren dat de Grieken graaiers zijn… Ik probeer ook Nederlandse programma’s, zoals Nieuwsuur, zo ver te krijgen, dat ze eens verder kijken dan hun neus lang is.

    Geniet van deze dagen en straks weer sterkte in “the struggle for life”

  10. Bruno, ik heb het in de herhaling via BVN gezien maar vond wel dat je toch scherper schrijft als je praat, je liet niet het achterste van je tong zien.

    καλό Πάσχα

  11. Ik vond dat Bruno het prima gedaan heeft en op die kort bemeten tijd een goed evenwicht heeft weten te vinden tussen zijn persoonlijke situatie , de rauwe realiteit (met bewustmaking van de all-in toeristen , voor zover die in de macro-economische situatie geïnteresseerd zijn)en wat luchtigheid met de presentatie van het Troika-spel (waar kan ik dat vinden ?)
    Spijtig dat het interview met Bruno niet vooraan in het programma zat. Van de irriterende tong van Axelle Red mag voor mijn part een heel stuk afgesneden worden. Ik had bijna afgehaakt.
    Kalo Pascha aan iedereen !

  12. @Bruno, knap dat je dat zo rustig voor de camera kan vertellen.

    Ik was de voorbije dagen in Duitsland, en daar werd door veel mensen de vraag gesteld die aan jou niet gesteld werd: “is er na al die jaren eigenlijk iets veranderd aan al die zaken die de crisis veroorzaakt hebben?”

    ..?…?…?…???

    kalo pascha!

  13. @Arthur, je moet de context van het programma zien. Het publiek is niet vertrouwd met Griekenland en ik ga er van uit dat de lezers hier dat wel zijn. Dat geeft me de kans om scherper te zijn. Voor een lekenpubliek wordt dat al te ingewikkeld, waardoor de rest van de boodschap dreigt verloren te gaan.
    @Steven, het Trojka-s[el vind je in de Public winkels. Er is er eentje op Syntagma, en eentje aan Pasalimani in Piraeus.
    Bedankt @Hans. De vraag was me gesteld in het voorgesprek. Mijn antwoord is geen vraagteken, maar een volmondig “nee”.

    Kalo Pasxa iedereen!

  14. Zat in het land van helden, goden en vooral crisissen in die periode met een bende leerlingen. Maar heb net café corsari eindelijk gezien.je hebt het sterk gedaan Bruno. Af en toe horen we hier in België hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat in Gr. En meestal hebben we het genoegen om het via jou te horen. Jij houd echt wel de vinger aan de pols. Blijven doen en bedankt!

  15. Bruno,
    Knap gedaan gezien de beperkingen van tijd en de interesse van het algemene publiek in Belgie.
    Vond het ook speciaal U eens ‘live’ te kunnen zien.
    Ga door met uw goede werken !
    Hartlijke groet vanuit Kreta waar wij inmiddels vijftien jaar wonen.

  16. zonet heb ik de uitzending bekeken en kan me volledig aansluiten bij Steve z’n comment,

    ook hier, diep in het zuidoosten van Kreta,
    dagelijks gemor en geklaag, met name de ouderen,
    over de aftakelende gezondheidszorg,
    anderzijds relatief gelukkig, dankzij elk stukje land, dat eten en drinken oplevert,

    bedankt Bruno !!

  17. @penimeni: het even populaire “Manneken Pis”, dat normaal een luchtige toon aanslaat, ging mee met een Kretenzer, en daar sijpelde de realiteit pijnlijk duidelijk door alle “lolligheid” door. Heel aangrijpend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *