Zalig Pasen

Het gebeurt niet zo vaak, maar dit jaar vallen katholiek en orthodox Pasen weer eens samen. Ik kan dus nu twee vliegen in 1 klap slaan door iedereen een zalig pasen te wensen. Ik zet hier vandaag graag een videodocument van een vriendin van me. Anneke heeft vorig jaar op Kreta de voorbereidingen voor het paasfeest gefilmd. Dit jaar is het document klaar, met ondertitels. U klikt hieronder in het fragment op de knop CC onderaan rechts in de balk en u kiest de taal van de ondertitels.

Het is een mooi werk geworden, dat perfect past bij het feest vandaag. Laat er licht zijn! En optimisme.

Meer werk van Anneke vindt u op haar website.

5 thoughts on “Zalig Pasen

  1. prachtig dat ze paar van deze mensen naar onze parochie in maasmechelen sturen kunnen ze nog iets van hun leren

  2. @europa: de nieuwe papa doet het zeker niet slecht. En de kerk zit regelmatig ook vol. Daar kan het al niet aan liggen ;). Kalo pasxa!

  3. sorry saki maar daar zullen altijd voorstanders en tegenstanders zijn… maar in mijn ogen doet hij het wel slecht … met slecht bedoel ik niet gelijk de meeste gewoon zijn … ik weet niet als je gisteren tijdens de middernachtmis daar was, maar weet je dat er buitenlanders aanwezig waren die geen Grieks verstaan en dat zij zelfs aant reclameren waren … de mensen hadden buiten nog niet eens door wnr de xristos anesti bezig was… en noem maar,op geen vlaggen, geen micros, bijna nog geen klokken laten luiden gelukkig dat er paar gelovigen op eigen initiatief de kloken lieten luiden en weer andere voor beetje sfeer zorgden als zelfs de buitenlanders reclameren is het toch ver gekomen en dat zijn nog maar details …dan had ik nog liever de vorige, hij deed zijn werk tenminste goed, gelijk het moet, had ook een prachtige stem, wat hij buiten zijn uren deed was zijn probleem als dat waar is tenminste en deze heeft ook al een bijnaam de rambo priester heb ik gehoord maakt met iedereen ruzie zo werkt dat niet… bij ons zeggen ze het dorp maakt de kerk(gemeenschap) en niet de priester …..XPONIA POLLA XPICTOC ANECTH

  4. Ik vind het een heel mooi werk geworden. Bedankt voor het delen. En dat er voor iedereen wat Licht mag zijn.

  5. Prachtig!!! Heel mooi gedaan! Ik ben gisteren nog in Loutraki geweest wat een toeval. Heb de kerkdienst zaterdagavond in Platanes/Tsesmes bijgewoond en kreeg een vuurregen over me heen van de Judas,er stond een flinke wind, mag een wonder heten dat ik geen brandvlekken had. Ik ga de video delen Bruno, echt heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *