Voorbeschouwing op de Europarlementsverkiezingen

Het zijn drukke dagen en ik kom er nauwelijks toe om nog maar mijn emails te beantwoorden. Ik had voorzien om deze week voorbeschouwingen te schrijven over de Europarlementsverkiezingen en een beetje de verschillende partijen voor te stellen, maar tot dusver is dat nog niet gelukt. Om u toch niet op droog zaad te laten zitten, denk ik dat het een interessant idee is om de hoofdredacteur van de engelstalige Kathimerini en schrijver bij www.macropolis.gr even aan het woord te laten.

Nick Malkoutzis had een lang gesprek met een Duitse journalist Tilo Jung die in zijn programma “Jung & Naiv” probeert om politiek vlotter uit te leggen aan een jonb publiek dat geneigd is om zich er van af te wenden. Of hem dat lukt, kan ik niet meteen zeggen, maar hij doet het al jaren en dat is in ieder geval een goed teken.

Jung had een gesprek van 45 minuten met Malkoutzis en ik denk dat de Griekse journalist (in Groot Brittannië geboren, dus u kunt zijn Engels perfect verstaan) heel duidelijk beschrijft in welke toestand Griekenland zich bevindt. Een voorspelling over de verkiezingen maakt hij niet, maar afgaande op de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen die wellicht in het voordeel van Gouden Dageraad gaan uitdraaien, zoals ik hier heb geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *