Toen waren ze nog met 9

Vandaag moest de woordvoerder van Gouden Dageraad voor de rechtbank komen om aanvullende verklaringen af te leggen over het wapenbezit. Op het internet circuleren er heel wat filmpjes van Ilias Kasidiaris die wapens afvuurt. Zelf beweert hij dat het om paintball geweren gaat of dergelijke onzin. Kasidiaris had afgelopen oktober al verklaringen moeten afleggen over wapenbezit, maar hij werd toen vrijgelaten. Een aantal van zijn kornuiten verdween achter de tralies en ze zitten er nog.

Vandaag moest hij uitleg komen geven over nieuwe jachtgeweren die bij hem gevonden waren, en hij moest zich bovendien ook nog eens komen verdedigen tegen de beschuldiging dat hij een criminele organisatie met wapens voorziet. Hij wist de openbare aanklager niet te overtuigen. Ook hier weer zijn video’s opgedoken van Kasidiaris die leden van Gouden Dageraad een haast militaire opleiding geeft. Volgens bronnen zou het Kasidiaris zelf zijn geweest die Georgos Roupakias heeft opgeleid. Roupakias is de man die rapper Pavlos Fyssas afgelopen september heeft neergestoken. Na die moord is de politie eindelijk gaan optreden tegen de partij, hoewel met veel tegenzin.

Kasidiaris bleek steeds buiten schot te blijven. Er zijn ook nog eens video’s te zien van de man terwijl hij bij acties van zijn partij een politiekorps blijkt te commanderen.

De man leek zichzelf ongenaakbaar te achten. Misschien was het een klassiek geval van hybris, want vanaf vandaag zit ook hij in voorlopige hechtenis. Dat brengt het totale aantal parlementsleden van Gouden Dageraad dat in de gevangenis zit, op 9, de helft van het totale aantal parlementsleden.

2 thoughts on “Toen waren ze nog met 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *