Landmeter verjaagd uit Naxos

Het nieuws is niet meer zo nieuw, maar met mijn volle agenda ren ik steeds achter de feiten aan. Afgelopen maandag stuurde de ΕΤΑΔ (Bedrijf voor Openbare Onroerende Goederen) een landmeter naar het Cycladische eiland Naxos om daar de exact afmetingen op te nemen van het stuk land op te meten in de buurt van Agios Prokopios. Er was sprake van dat er op het stuk land illegaal werd gebouwd en de landmeter was er om die onrechtmatigheden op te tekenen.

Van zodra de buurtbewoners lucht kregen van het feit dat er een landmeter was neergestreken op Naxos, spoedden ze zich naar Agios Prokopios om zijn werkzaamheden te blokkeren. De burgemeester werd op de hoogte gebracht. Hij schaarde zich aan de kant van de buurtbewoners en eiste dat de landmeter zijn werkzaamheden stop zette en vertrok.

De gemeente (en dat is in feite het hele eiland) stuurde een persbericht de wereld in waarin duidelijk werd gemaakt dat ze zich af zet tegen elke activiteit die in gaat tegen de openbare karakter van het publieke onroerend goed, van wie die ook uitgaat, vooral nu in een periode dat er veel wordt gesproken over de opwaardering van publieke gronden door de HRADF (Hellenic Republic Asset Development Fund). U herinnert zich misschien dat dit fonds rond de 10 stranden over heel Grieken in de etalage heeft staan. Opwaardering is trouwens een groot woord, want nu tijdens de privatiseringen worden heel wat openbare eigendommen tegen ene prikje van de hand gedaan.

De landmeter is onverrichterzake vertrokken vanuit Naxos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *