Het record van de nieuwe Griekse openbare omroep

De nieuwe Griekse openbare omroep NERIT is nog maar een paar maanden in de lucht. Het startschot werd gegeven een paar dagen voor Eurovision, blijkbaar nog steeds een belangrijk evenement voor de Grieken. Hoewel iedereen op de frequentie overschakelde om de wereldbeker voetbal te zien, blijken maar weinig mensen de zender aan het hart te drukken.

Niet verwonderlijk dan ook dat NERIT nu een absoluut diepterecord heeft gescoord. Afgelopen woensdag, tussen zes en tien ‘s ochtends werd de kijkdichtheid gemeten van de “informatieprogramma’s” (de aanhalingstekens staan daar niet toevallig) op de voornaamste Griekse zenders. Daaruit bleek dat letterlijk geen hond naar NERIT heeft gekeken op dat tijdstip.

Op woensdag 30 juli 2014, tussen 09:00 en 09:59 gaven de telmachines aan dat 0% van de kijkers naar het programma “Exi-Deka” (Zes-Tien) keken. Nul procent. Niemand. NERIT, de zender die de Griekse versie van de BBC zou gaan worden.

9 thoughts on “Het record van de nieuwe Griekse openbare omroep

  1. Of er nu iemand kijkt of niet , op de rekening van DEH staat er altijd een cijfertje achter Χρεώσιεσ Δήμου & NEPIT , zijnde 21, 22 euries ( zonder BTW) voor een zender waar geen kat naar kijkt , of waar sneeuw en ruis de overhand nemen. En hoe men de kijkcijfers bepaald in Gr of waar ook ter wereld is mij nog steeds een raadsel. Er zullen wel her en der mensen met een decoder zijn , maar die zijn zeker niet representatief voor de hele bevolking. Dus de kijkcijfers moet men met niet met een korreltje zout nemen maar met een ton strooizout. Idem voor VTM en andere zenders in Den Belziek of Holland !!!

  2. Vanuit nl.. op nieuwe tablet….ik heb een kastje aangeschaft, prima ontvangst van zenders…behalve N. ….. Geen ontvangst in de hoek waar ik woon Mysterie. Ben dus ook niet vandaan te gaan betalen….

  3. persoonlijk heb ik geen enkel probleem om dit bedrag te betalen (33,71 + FPA) ondanks het feit
    dat ik geen tv heb en dat is nu eenmaal hoe een democratie werkt, zelfs hier,

  4. Wie kijkr er in vredesnaam op dit tijdstip sowieso naar TV?
    Voor mij onbegrijpelijk. Je kunt toch niet de hele dag kastje kijken.
    Persoonlijk kijk ik elke dag niet eerder dan in de loop van de avond.
    Ik vind het over het algemeen niet de moeite waard om er meer tijd aan te besteden.

  5. ze hebben wel alle sport: atletiekmeetings, voetbal, waterpolo, basket, … en goede reporters ook voor de sport. En ze zenden in HD uit, ook een punt waard.

    Wel verdwijnen ze soms mysterieus van de kabel voor enkele uren. Maar ja, dat gebeurt nu eenmaal in ontwikkelingsgebied…

  6. Ik heb al mijn Griekse zenders gewoon via de ouderwetse antenne (waar het er vroeger in NL en B vol van stond) die op dak staat, wat wel frappant is dat Nerit 2 uitzendingen tegelijkertijd heeft, op het ene kanaal sport en op een andere kanaal een documentaire.

  7. Lukt dat nog steeds, Arthur? Want hier in Piraeus/Athene is alles sinds 1 augustus op zwart via de gewone antenne. Je moet een MPEG4-decoder hebben om het signaal van DIGEA om te zetten. DIGEA, de raadselachtige maatschappij, met als aandeelhouders de grootste privézenders, die zonder licentie het digitale signaal mag uitzenden.

  8. Ik krijg ook al die privé zenders via de antenne en nog duidelijk ook,(niet dat je er veel aan hebt, de waterstof peroxide en naaldhakken spatten van het scherm af) de NL zenders komen via de sateliet met canal digital.

  9. @Bruno: Terwijl in Nederland de overgang van analoge naar digitale terrestriale televisie in één nacht werd gerealiseerd,gebeurt dit in Griekenland gefaseerd. Zo is op 1 juni jl de regio Peloponessos en op 1 augustus jl Attica overgegaan naar digitale televisie(DVB-T)o.a. via aanbieder Digea. De rest van het land vordert in rap tempo; ook daar is analoge ontvangst binnenkort niet meer mogelijk zonder een compatable ontvanger (die tegenwoordig trouwens in elk modern TV-toestel is ingebouwd). Aangezien de frequenties in dezelfde UHF-range zitten kan je met een ouderwetse ‘hark’-antenne ook die nieuwe digitale signalen ontvangen (maar uiteraard niet zien zonder DVB-T apparatuur) mits er geen koppelfilter tussen de verschillende antenne-elementen geschakeld zit. Echter met een vrij kleine DVB-T-antenne zijn, afhankelijk van de ligging van de ontvanger én standplaats van de zender, ook zeer goede resultaten te behalen.
    Op deze site vindt je meer info omtrent de voortgang van de overgang van analoog naar digitaal in Griekenland:
    http://www.digea.gr/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *