De politieke carrière van Giorgos Stylios heeft een flink deuk gekregen na zijn eerste verschijning in het Griekse parlement (u herinnert zich nog wel zijn vermelding van de naam Kasidiaris). Ondertussen is zijn plaatsvervanger bekend: het gaat om Giorgos Georgantas, een trouw lid van Nea Dimokratia in de regio van Kilkis, in het noordoosten van Griekenland. De man is buiten zijn kieskring niet echt bekend, maar daar zal wel snel verandering in komen. Zeker na het zien van de volgende video waar de man een vergadering van leden van Nea Dimokratia toespreekt. Ik dien er wel bij te zeggen dat het niet duidelijk is wanneer deze video is opgenomen.

De klank is niet erg duidelijk, dus ik vertaal even voor u wat de man hier zegt. Het gaat om een toespraak waar hij mensen oproept om voor zijn partij te stemmen. De video zou dus kunnen dateren van het voorjaar van 2012, of het voorjaar van 2014.

“…mensen die voordeel hebben gehad van Nea Dimokratia, mensen die gewerkt hebben onder Nea Dimokratia, mensen die contracten hebben gewonnen onder Nea Dimokratia, en dan bedoel ik contracten voor openbare werken, contracten van beperkte duur, anderen die een stage hebben gekregen, al deze mensen dienen we er aan te herinneren dat ze een of andere dienst moeten bewijzen…”

De Griekse politiek in 1 minuut.

 

4 thoughts on “Nieuwe onderminister van onderwijs: voor wat, hoort wat

 1. Ja, en de vraag van 1 miljoen is dus: Hoe doorbreken we deze eindeloze cirkel van corruptie en vriendjespolitiek.
  Onze goede vriend, de doorsneegriek kent en verafschuwt deze machinaties, maar blijft er gebruik van maken omdat het altijd zo ging en er weinig alternatief is.
  Ik zou zelfs durven stellen dat deze helse crisis de politici goed uitkomt. Hoe meer ellende, hoe belangrijker hun “diensten” worden. Het is om uw bloot gat te laten zien. Hoewel, wie zit daarop te wachten?

 2. helaas zal deze cirkel nooit doorbroken kunnen worden, het is een ziekte, en de eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ik me er “gedwongen”ook schuldig aanmaak……..
  .

 3. ja ja zo hoort het ook deze man heeft gelijk voor wat hoort wat 🙂

 4. Bloot gat? Aha, dit heeft ooit iemand gedaan en hij is burgemeester van Bogota geworden en hij heeft Bogota radicaal en fenomenaal veranderd. De man heet Antanas Mockus!

  Die cirkel zal wel doorbroken worden als Griekenland het nog bonter maakt en zo zwak wordt dat het land in een moderne versie van leeneigendom wordt geplaatst door internationale organisaties (EU, EMF, IMF, …) die het dan gaan ‘vormen’ naar eigen model en voordeel. En in ruil voor voorwaardelijke macht (cfr. leenmannen) een politieke en een economische elite zich hiermee akkoord verklaard.
  OF … als de Grieken zelf uiteindelijk het roer gaan omgooien: uit de schaduw van hun verleden gaan treden, komaf gaan maken met hùn ‘ancien regime’ en het heft zelf in handen gaan nemen voor een progressieve, duurzame, eerlijke, sterke toekomst.
  And you may say I’m a dreamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.