De Oosterijkse journaliste Babette Hnup was vorig jaar in Griekenland om een kortfilm te maken over haar vriendin Maritsa. IN de film bezoekt ze haar oude Griekse vriendin die terug naar Griekenland is gekeerd, in volle crisistijd, na 17 jaar in Duitsland te hebben gewoond. De journaliste probeert meer inzicht te krijgen in de crisis.

Het resultaat mag er zijn en beelden zeggen nog altijd meer dan woorden. Ik ben het volledig eens met wat er in de 20 minuten aan beeldmateriaal aan bod komt.

Wat goed in de verf is gezet, zijn de kleine solidariteitsinitiatieven. Die zie je inderdaad overal ondertussen. De meeste er van zijn trouwens een direct gevolg van de bezetting van het Syntagmaplein door de Griekse verontwaardigden. Daar zijn de zaden gelegd voor deze initiatieven. Een oplossing voor de crisis zijn ze niet, maar een middel om te overleven des te meer.

Er klinken optimistische geluiden in de kortfilm. Ook dat is een overlevingsstrategie, natuurlijk.

Babette Hnup heeft haar kortfilm ingediend voor een online festival. Je kunt voor haar film kiezen via deze site: http://www.viewster.com/movie/1286-18986-000/maritsa-my-greek-friend/

Kil op de VOTE knop boven rechts

Klik op de VOTE knop boven rechts

Mocht ze winnen, dan zal Hnup de prijs schenken aan de vrijwilligerskliniek in Peristeri, die in de film te zien is. U hoeft enkel de link hierboven aan te klikken en dan op de knop “VOTE” boven rechts (u ziet het op de foto) te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *