Eindelijk een beetje goed (beter) nieuws. De prefectuur (Περιφέρεια in het Grieks) van Attica heeft een budget opzij gezet om terug stroom te leveren aan gezinnen bij wie de elektriciteit is afgesloten omdat ze de rekeningen niet meer konden betalen. Het gaat zeker om duizenden gezinnen in Attica (de provincie rond groot Athene) alleen. Even ter vervollediging er aan toevoegen dat de prefect van Attica Rena Dourou is, lid van SYRIZA, ook wel gekend als de vrouw die een glas water in het gezicht heeft gekregen van testosteroneman Ilias Kasidiaris, de woordvoerder van Gouden Dageraad, die nu achter de tralies zit.
Bedoeling is om mensen tijdens de feestdagen toch een minimum aan stroom te bieden. Natuurlijk kan de stroom niet zo maar weer worden aangesloten. Er moet worden samengewerkt met de gemeenten om zo veel mogelijk mensen te bereiken die echt behoefte hebben. En diegenen die terug willen worden aangesloten, moeten een aantal documenten voorleggen.
Ten eerste moet het gezin een overeenkomst met de elektriciteitsmaatschappij hebben afgesloten om de schulden af te lossen over langere tijd. Andere aanvragen zullen niet worden behandeld. De eerste schijf van die overeenkomst moet reeds zijn betaald. Normaal gezien wordt de stroom weer aangesloten nadat het hele bedrag is overgemaakt. De prefectuur zal voor elk gezin dat zich in een dergelijke situatie bevindt, 360 euro betalen.
En Griekenland zou Griekenland niet zijn, als er wat bureaucratie bij komt kijken. Dit zijn de vijf voorwaarden waaraan het gezin aan moet voldoen.
  1. Een overeenkomst zijn aangegaan met de elektriciteitsmaatschappij
  2. Identiteitskaart van de persoon op wiens naam de meter staat (dit is absoluut niet evident in Griekenland – je kunt bijvoorbeeld de rekening betalen van iemand die al lang dood is)
  3. Opdracht tot het afsluiten van de stroom door de elektriciteitsmaatschappij
  4. Fotokopie van de belastingsaangifte voor 2014 (met de inkomsten van 2013) van de persoon op wiens naam de meter staat, of van de echtgeno(o)t(e)
  5. De aanvragen zullen in chronologische volgorde van indienen worden behandeld

 

One thought on “Prefectuur van Attica wil arme gezinnen van stroom voorzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *