Weer boven water

Ik heb u verwaarloosd. Ik zie dat het ondertussen 2 maanden geleden is dat ik hier nog iets heb gepost. En in die 2 maanden is erg veel gebeurd, en er was meer dan stof genoeg om hier te vermelden. Wat niet is gebeurd

groetenDat had zo zijn redenen, natuurlijk. Ten eerste Grieks Pasen. Ik moest er even uit, want het was geleden van augustus dat ik nog eens vrij had genomen.

Ten tweede, en dat weet u wellicht al, zat ik in de laatste fase van mijn boek “Groeten uit Griekenland”. Twee jaar ben ik er mee bezig geweest. Ik moest het zien te combineren met een voltijdse baan en het correspondentenwerk. Het schrijven lukte aardig, maar de laatste fase was voornamelijk een werk van schrappen en verbeteren.

Ten derde was ik geveld door een stevige ziekte, en nadien moest mijn vrouw onder het mes wegens geknapte blindedarm en buikvliesontsteking. Het waren uitputtende maanden.

Maar ik ben er nu weer, en pik gauw de draad weer op. Misschien niet meteen vandaag, maar dat zien we dan wel.

Het boek vindt u in de Nederlandse en Vlaamse boekhandels. Beschikbaar vanaf 22 juni. Ik kom even naar België en Nederland om het voor te stellen. Op 24 juni in Antwerpen, en op 29 juni in Amsterdam. Misschien volgt er ook nog een voorstelling in Brussel.

21 thoughts on “Weer boven water

  1. Bruno,

    Heel veel succes ermee!

    groeten uit België! 🙂

    Kostas

  2. blij dat je terug bent en hopelijk hersteld vrouwke ook snel ! veel succes met je boek dat ik zeker zal aankopen en aanbevelen bij mijn belgische griekenland-lovers… spijtig genoeg kan ik er niet bijzijn op voorstelling van het boek in antwerpen daar ik van 19 t/m 30.6 op verlof ben… had je écht graag zelf eens onmoet bruno !
    all the best !

  3. Ik hoop oprecht dat je boek bijdraagt aan een juister beeld van de Griekse en Europese crisis. Ik hoop dat er ruimte komt voor een genuanceerder oordeel! Er zal misschien opnieuw een drukke tijd voor je aanbreken met boekpresentaties, heel veel succes !

    Vandaag weer een prachtig interview bij Buitenhof tv, met Philippe Legrain:
    http://www.npo.nl/buitenhof/07-06-2015/VPWON_1232771?start_at=1345

  4. Blij weer van je te horen! Succes met het boek en beterschap met jullie gezondheid. In Brussel (en op heel wat andere plaatsen) is er op 21 juni een solidariteitsactie met Griekenland. Men zegge het voort.
    Groetje

  5. Veel om allemaal mee om te gaan…maar blij weer hier een bericht van je te lezen. Had natuurlijk wel e.e.a. gevolg via FB. Lastig ook zo’n boek, je wordt voortdurend achterhaald door de dagelijkse realiteit…Succes en plezierig verblijf in Belgie en Nederland.

  6. Bruno, het is goed en verstandig, dat je keuzes hebt gemaakt voor eigen welzijn en die van je vrouw. Goed voor jezelf zorgen en voor je direct naaste is heel belangrijk. Via facebook heb je ons al veel goede informatie doen toekomen en je boek zal niet anders doen. Bedankt.

  7. Ik ben blij weer wat van je te lezen en wens je heel veel sucses met je boek.Verderook van harte beterschap voor je vrouw.

  8. Die gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste.Goed om te horen – meen ik tenminste te kunnen begrijpen – dat het met jullie weer de goede kant op gaat. Mooie ironische titel voor je boek overigens. Heel nieuwsgierig naar je boek natuurlijk.De uitgever heeft mij op een intekenlijst met email-adress staan, dus ik zal ik hopelijk één van de eerste zijn om de pagina’s te verslinden.Het blijft natuurlijk in de Lage Landen een controversieel onderwerp, waar de kranten en tv-programmas zo langzamerhand van overlopen. Ik kijk ook met meer dan gewone belangstelling naar de recensies in de Nederlandse bladen uit. Maar die zie jij uiteraard via je uitgever als eerste. “It sil my nij doan”.

  9. Top dat je er weer bent en dat het boek nu klaar is!

  10. Succes ermee bruno, en beterschap aan beiden – hopelijk alles goed nu

  11. Als je naar Brussel afzakt kom ik zeker langs
    Succes met je boek!

  12. Heeeeeeel veel succes met je boek en de verkoop daarvan. Gelukkig dat jij en je vrouw weer hersteld zijn. Alle goeds toegewenst voor jullie beiden en voor ons aller griekenland waar we wonen.

  13. Bruno, is jou boek ook te verkrijgen in Griekenland, of moet ik het bestellen in België of NL wat weer asociale verzendkosten met zich mee brengt.

  14. Bruno, gelukkig zijn jullie terug aan de beterhand. We duimen voor jullie dat alles terug in orde komt en probeer vooral positief te blijven.
    Veel succes met jou boek, het staat op ons aankooplijstje!
    Groeten uit het Waasland,
    Viviane.

  15. Dag Bruno,
    Blij je te lezen !
    Gezondheid gaat boven alles.
    We kijken uit naar je boek en wensen je vanaf Breendonk erg veel succes toe !
    luc en carine

  16. Als men niet gezond en uitgerust is, kan men niet de volle aandacht schenken aan alles wat belangrijk is. Dus, gezondheid op de eerste plaats en bij tijds een time out is prioriteit.
    Verder ben ik benieuwd naar je “waarheidsgetrouwe” verhalen over: “het reilen en zeilen in Griekenland”
    Alvast bedankt voor de tijd die jij wil en kan besteden om ons op de hoogte te houden.

  17. Van harte beterschap gewenst.
    Welkom terug aan boord 😉

    Wase groetjes,
    Bertinos.

  18. Alvast proficiat met het harde werk, Bruno. Zo’n boek komt er niet vanzelf. Je hebt er ongetwijfeld hard aan gewerkt. En ik zal het ook met veel plezier lezen. Ik ga er zeker bij zijn in Antwerpen en kijk ernaar uit om je eindelijk te ontmoeten.
    En zoals anderen hierboven al hebben gemeld, gezondheid is het belangrijkste. Af en toe een time-out inlassen is absoluut nodig.

  19. Welkom terug Bruno, ik heb je wezenlijke opinies gemist.
    Ga je boek zeker kopen.
    All the best.
    Ton.

  20. Bruno, heel benieuwd naar je boek. Het interview in De Morgen was alleszins veelbelovend. Hopelijk wordt het boek veel gelezen zodat de werkelijke Griekse (humanitaire) situatie eens echt doordringt hier.
    Wij waren in mei in Chios, en naast de economische crisis, is het vooral de vluchtelingencrisis die ons gechoqueerd heeft. En de Griekse bevolking roeit met de riemen die ze heeft en blijft ongelooflijk hartelijk zoals we ze al 30 jaar kennen. Mensen hier in België hebben nauwelijks besef hoe het er aan toegaat. Wij duimen vandaag voor Tsipras én een voor de Grieken leefbaar akkoord….
    Veel sterkte, en met de gezondheid, en alles in acht genomen: kaló kalokaíri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *