merryxmassyriaIk wil bij deze iedereen die mijn blog nog volgt alvast mijn beste wensen overmaken. Een zalig kerstfeest, vol warmte en geborgenheid voor de mensen in uw naaste omgeving. Denk even aan de mensen die geen warmte en geborgenheid zullen vinden dit jaar, in het contintent dat op zijn christelijke waarden staat.

Ik wil geen pretbederver zijn, maar in de aanloop naar kerst is er vandaag weer een bootje met vluchtelingen gekapseist in de Egeïsche Zee. 20 mensen zijn daarbij verdronken, onder wie 11 kinderen. Dat maakt 18 dode kinderen op 2 dagen tijd. Het drukt voor mij toch wel een beetje de kerstsfeer.

“Vrede op aard”, zo klonk het vroeger. Laten we hopen dat het ooit lukt, maar we zullen het roer dan toch radicaal moeten gaan omgooien.

Καλά Χριστούγεννα.

7 thoughts on “Zalig kerstfeest 2015

  1. Ik wil hierbij graag mijn beste wensen overmaken aan allen. Het is fijn om te zien dat er toch ook veel mensen zijn die een hart hebben zowel voor de vluchtelingen als voor de arme Grieken. Vooral veel respect voor de vrijwilligers op de Griekse eilanden deze dagen.

  2. ‘Vrede op aarde’ is een universele boodschap. Die wens ik iedereen toe.

  3. De allerbeste wensen voor Bruno en zijn dierbaren, en voor alle lezers van de blog. Het was een jaar met gebeurtenissen die grote indruk hebben gemaakt, Het ‘Griekse gedoe’ is wat mij betreft wat op de achtergrond geraakt, maar des te meer ben ik dankbaar met het dak boven mijn hoofd, het eten wat op onze tafel staat en mijn gezin om me heen.
    Ik hoop dat 2016 verbetering brengt en heb ook veel respect voor al die vrijwilligers die met zoveel moed door blijven gaan!

  4. Beste Bruno,
    van harte wens ik jou en je dierbaren een beter jaar dan het vorige. Dat er Vrede zou komen, nu ben ik eens pessimist: zolang er godsdiensten zijn zolang zal er onvrede zijn, meestal is dat de reden van geweld. Maak jij er ook het beste van, wij gaan weer naar Griekenland, is wel niet goedkoper geworden, zeker voor alleenstaanden, maar we hopen daarmee de economie toch een beetje op te krikken

  5. Beste Bruno en blogvolgers, ook ik wens jullie van harte een vredevolle kerst toe en een nieuw jaar vol positieve gebeurtenissen.

  6. Bruno ik wens jou en je echtgenote datgene toe, wat anderen je reeds in zo ruime toewensten.Ik hoop, maar vrees: “Die Welt dreht sich verkehrt…”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *