Sommigen onder u hebben de uitzending misschien al op televisie gezien. Ik heb de video weten opsnorren van “Greece with Simon Reeve”, uitgezonden op de BBC eerder deze week. Dit is een document dat dicht in de buurt komt van het leven zoals het is. In de video doet Simon Reeve Lesbos, Kreta en Athene aan. Genoeg tegenstellingen en verschillen. Commentaar laat ik aan u over. Ik wil er enkel bij vermelden dat de beelden van de rellen geschoten zijn op de avond van de herdenking op de rapper Pavlos Fyssas, in Nikaia, een deelgemeente van Piraeus. Dat u dat een beetje weet te kaderen. Ik weet niet wie Simon Reeve is, maar hij heeft hier toch wel indrukwekkend werk weten te verrichten. Niet iedereen kan deze beelden schieten.

3 thoughts on “Griekenland zoals het echt is

  1. Het is schitterend dat u dit verhaal en film door kan mailen.
    We hebben erg genoten, ook doordat we een 15 jaar geleden rond de eilanden gezeild hebben en vele havens(tjes) hebben bezocht.
    Erg bedankt.
    F.Bolssens

  2. Ik ben groot fan van Simon Reeve, maakt interessante reisprogramma’s voor de BBC. Vond zijn programma (er zijn twee afleveringen) over Griekenland ook erg interessant, gaf een veelzijdige kijk op het land zonder te oordelen. Een aanrader idd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *