Vandaag gaan heel wat Grieken naar de stembus voor de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen en van de verkiezingen voor de prefecturen. Bij die verkiezingen dient er namelijk een winnaar uit de bus te komen die meer dan 50% behaalt. Wanneer dat in de eerste ronde niet lukt, dan moeten de twee kandidaten die het best gescoord hebben, het nog eens tegen elkaar opnemen.

Afgelopen weekend was het dus de eerste ronde van deze verkiezingen, maar tegelijkertijd werden er ook verkiezingen gehouden voor het Europese Parlement, en die werden als een generale repetitie gezien voor de parlementsverkiezingen die oorspronkelijk gepland waren voor het najaar.

Na de tegenvallende resultaten voor SYRIZA, besloot premier Tsipras om de parlementsverkiezingen te vervroegen. Normaal gezien zou hij vandaag zeggen wanneer die vervroegde parlementsverkiezingen zouden worden gehouden, maar in de loop van de afgelopen week heeft de regeringswoordvoerder al laten weten dat de verkiezingen op 7 juli zullen worden gehouden.

Ik heb een analyse gemaakt van de resultaten van de Europese Parlementsverkiezingen. U kunt die nog eens nalezen op de site van De Wereld Morgen, mocht u dat nog niet gedaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *