Brits gedrag in het buitenland

Het British Foreign & Commonwealth Office heeft gisteren een persbericht de wereld in gestuurd met daarin cijfers (voor de periode van 1 april 2005 tot 31 maart 2006) die aantonen met welke problemen Britten in het buitenland te kampen hebben.
Uiteraard komt Griekenland ook vaak in die cijfers voor: 955 Britten werden in het hospitaal opgenomen, (meer dan in eender welke andere bestemming), 391 Britse paspoorten raakten verloren, 226 Britten werden gearresteerd,  139 Britten zijn in Griekenland overleden, en 48 Britse toeristes werden verkracht (ook hier staat Griekenland op de eerste plaats).
Ik denk dat ik voornaamste reden voor al de voornoemde gevallen wel ken: alcohol, in enorme hoeveelheden genuttigd (ik heb er vorig jaar al iets over geschreven – dit jaar is het weer van dat). Britse (vooral jonge) toeristen zijn vaak te dronken om te weten waar ze hun paspoort hebben gelaten. Te veel alcohol doet hen vaak in het ziekenhuis belanden. In benevelde toestand zijn ze wel eens agressief en worden dan opgepakt door de politie. De 139 doden zijn misschien niet allemaal te wijten aan alcohol, maar er zijn een paar gevallen bekend van durfals die zich dronken onder auto’s leggen om te zien wie het laatst wegspringt.
De verkrachtingen, dat is een andere zaak: je kan moeilijk gaan beweren dat ze het aan zichzelf te danken hebben. Het is echter niet duidelijk wie de daders zijn: gaat het om Grieken of niet-Grieken? En het feit dat je hier jonger Britse toeristes halfnaakt met de benen open dronken op straat ziet liggen, praat het allemaal niet goed. Maar gewoon om cijfers te vergelijken: ik zou wel eens willen zien of hetzelfde geldt voor andere nationaliteiten. Want problemen met Britse toeristen zijn ondertussen een constante geworden; je hoort niets over de anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *