Gevaarlijke vis

Lagocephalus
Er is een gevaarlijke vis waargenomen voor de kusten van Kreta, Simi en Rhodos. Het gaat om de Lagocephalus sceleratus, een soort puffervis (of hoe heten die beesten die zichzelf opblazen?). Dergelijke vissen zijn al in de netten van vissers terecht gekomen en het is mogelijk dat ze misschien wel op iemands bord belanden. De vis is hier namelijk niet bekend en daarom is de overheid een informatiecampagne begonnen. Het beestje bevat stoffen in de ingewanden en de huid die zo giftig zijn dat ze tot de dood kunnen leiden. De vis is grijs met donkere stippen, heeft 2 zilveren banden aan de rand van het lichaam, heeft geen schubben en heeft 4 tanden die er als een vogelbek uit zien.
De vis komt normaal gezien nooit voor in de Middellandse Zee, maar wel in de warmere wateren van de Indische Oceaan en het westen van de Stille Oceaan. Hij zou door het Suez kanaal zijn gekomen. Wellicht is dit het gevolg van het opwarmende klimaat: vissen die vroeger de Middellandse Zee te koud vonden, worden niet langer gehinderd door de temperaturen. Gelukkig dat het niet om een haai gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.