Bomaanslag

Vanochtend om 7:42u is er een bom ontploft vlak bij het huis van minister van cultuur Jorgos Voulgarakis. De minister zelf was duidelijk het doelwit, want elke dag rond dit uur rijdt hij van zijn woning naar zijn ambtwoning. Maar wie wil er nu een aanslag plegen op een minister van Cultuur? Tot nog toe heeft niemand de aanslag opgeëist, maar hier in Griekenland spreekt men al van terroristen van de tweede generatie, na de groeperingen ELA en 17 November.
Het wordt nergens duidelijk gezegd, maar volgens mij heeft deze aanslag te maken met een aantal voorvallen tijdens de periode dat Voulgarakis minister van Openbare Orde was (van maart 2004 tot ongeveer 3 maanden geleden). In die periode hadden we hier 2 “schandalen”. Het eerste was de kwestie van het afluisteren, waar wellicht de Amerikaanse NSA achter zit. En het tweede was het feit dat 28 Pakistani’s beweren dat ze na de bomaanslag in de Londense metro vorige zomer zijn ontvoerd door de Griekse politie en in een geheime locatie wekenlang zijn ondervraagd. Iets wat door Voulgarakis altijd als een fabeltje is afgedaan.
Feit is dat de man geen vrienden heeft gemaakt tijdens zijn periode als minister van Openbare Orde. Hij leek erg aangeslagen door het voorval, en het ziet er niet naar uit dat de daders snel zullen worden opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *