Karel De Gucht in Athene

De_gucht
De minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht was gisteravond en vandaag voor een blitzbezoek in Athene. Vanmiddag had hij een gesprek met zijn Griekse collega Petros Molyviatis, waarna de pers werd geïnformeerd over de inhoud van dat gesprek. Uw blogger was er bij.

Griekenland en België lijken het bijzonder eens te zijn over standpunten inzake uitbreiding van de EU van 25 naar 27 landen, ontwikkeling in de Balkan, de Cyprus-problematiek en het pad dat Turkije dient te bewandelen om toe te mogen treden tot de EU. De vragen van de Griekse journalisten gingen voornamelijk over het Belgische standpunt rond het statuut van Kosovo (Grieken zijn een beetje bang dat de Albanezen gaan praten over een groot-Albanië) en de Cypriotische kwestie. De Gucht wist hen gerust te stellen: Brussel staat op 1 lijn met Griekenland.

Nadien ging het naar de residentie van de ambassadeur, waar naast de pers ook de Belgian Business Club was uitgenodigd. 2 van hun leden kregen een onderscheiding in de orde van Leopold II: de CEO van AB Vasilopoulos, de Griekse supermarkt die voor 61% in handen van Delhaize is, en de CEO van UCB Pharma – Griekenland. De Gucht wil de economische band tussen België en Griekenland versterken, om de Belgische export op te krikken.
Als dat betekent dat we hier binnenkort ook Cote d’Or choco kunnen vinden, kan ik dat alleen maar toejuichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *