Populair Athene

Uit een onderzoek van de Organisatie voor Toerisme en Ontwikkeling van de stad Athene is gebleken dat de Griekse hoofdstad een bijzonder populaire bestemming is geworden. Athene is de vierde meest populaire bestemming in Europa, na Parijs, Barcelona en Rome. Niet slecht om in dat rijtje te zitten! 90% van de geïnterviewde toeristen was zeer tevreden over zijn verblijf. De positieve punten zijn: het openbaar vervoer (had ik het niet gezegd?), de vriendelijkheid van de Grieken en het gevoel van veiligheid (had ik het niet gezegd?). Negatief scoorden de hoge prijzen in verhouding met de kwaliteit en de taxi’s.
De Olympische Spelen zullen zeker hebben bijgedragen tot de populariteit van Athene, maar ook de Atheense burgemeester Dora Bakoyianni mag pluimen op haar hoed steken. Sinds zij de touwtjes in handen heeft, heeft de stad een metamorfose ondergaan. Blijkbaar zijn wel meer mensen die mening toegedaan, want ze is verkozen tot beste burgervader (ahum, -moeder) ter wereld!

De Grieken zelf zijn niet zo opgetogen over hun hoofdstad. Ze vinden die vuil en smerig en onleefbaar en er is te weinig groen. Voetpaden zijn er niet en parkeerplaatsen zijn schaars. Toeristen die hier maar voor een paar dagen op bezoek zijn, zien dat niet altijd, of hebben er niet echt last van. Om hier 365 dagen op een jaar te wonen; dat is een ander paar mouwen. Gelukkig woon ik in Piraeus, vlak bij het water, waar het heel erg aangenaam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *