Ontvoering

Vanochtend is de reder Perikles Panagopoulos vrijgelaten na een ontvoering die een week heeft geduurd. Blijkt dat de familie 30 miljoen euro aan losgeld heeft betaald aan de ontvoerders. De reder werd vanmorgen aangetroffen op een bankje in Aspropyrgos, een voorstad van Athene, door een politiepatrouille die daar toevallig voorbijkwam. Hij was in perfect goede gezondheid.

De media kondigden gisteren al aan dat een ontknoping nabij was, maar de rol die deze media de voorbije week heeft gespeeld, doet toch de wenkbrauwen fronsen. Elke TV-zender probeerde de andere de loef af te steken met exclusieve informatie.
Zo wisten ze allemaal te vertellen dat Panagopoulos gezondheidsproblemen had en dat ie om de 2 dagen specifieke medicatie nodig had. Omdat de ontvoerders die medicatie niet hadden, zo luidde het op een bepaald TV-kanaal, zou de politie manschappen inschakelen die alle apotheken in Attica in het oog zou houden om te kijken wie de medicatie in kwestie kwam kopen. Ook werd beweerd dat de ontvoering van een cardioloog een paar weken geleden een voorbereidende actie was van dezelfde ontvoerders. De cardioloog zou de situatie van de zieke Panagopoulos van nabij moeten volgen.
Al dat soort dingen worden gretig de wereld in gestuurd als betrof het reële feiten. De grens van het lachwekkende werd in ieder geval weer niet geschuwd. Vanochtend kregen we als nieuws de beelden van het bankje waarop Panagopoulos is gevonden. Er werd ons ook gezegd dat hij vanochtend thuis een kippensoepje had gegeten.
Journalistiek scheerde weer hoge toppen.

One thought on “Ontvoering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *