Supermarkt-maffia

7 grote supermarktketens hebben een boete van verschillende 100.000 den euro’s aangesmeerd gekregen. De reden? Ze hadden onderling prijsafspraken gemaakt om de prijzen van bepaalde producten kunstmatig hoog te houden. Toen het bedrog aan het licht kwam, heeft de vereniging van supermarkteigenaars eerst alles ontkend in alle toonaarden. Dat bleek uiteindelijk niet te lukken en toen de regering aankondigde dat er zware boetes zouden volgen, dreigden de supermarkten om die kosten op de klanten te verhalen! Hoe stom kan je zijn!? Dat is echt je eigen ruiten ingooien.

De consumentenbond reageerde meteen en riep op tot een boycott. Uiteindelijk is hebben de supermarkten toegegeven en zullen ze hun boetes betalen.

Alsof dit nog niet alles is, zijn er supermarkten en producenten die goedkope producten uit het buitenland (aardappelen uit Egypte, vlees uit Albanië, pistachenoten uit Iran, bonen uit Turkije) “helleniseren” en zo de prijs de hoogte in jagen. Griekse producten zijn namelijk iets duurder, maar doorgaan wel veel beter van kwaliteit.

Ik neem aan dat hier ook wel boetes zullen volgen, maar het is te hopen dat dit geen weerslag gaat hebben op de prijzen: het leven in Griekenland is al duur genoeg: prijzen zijn ongeveer gelijk met België maar het gemiddelde Griekse loon is maar 60% van het Belgische.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *