“Fopperkesdag”

Het is 1 april en dan word je geacht een grap uit te halen. Dat is ook in Griekenland bekend, hoewel het soort humor hier iets anders is dan in Vlaanderen. Grieken zijn iets meer “puur” in hun humor, iets kinderlijker en onschuldiger ook, vind ik. Terwijl de Vlaming surrealistisch kan zijn, maar zeker ook cynisch. Soms mis ik die Vlaamse humor wel eens.

April zou toch wel de lente moeten inluiden, maar het is koud vandaag. Er staat een fikse wind uit het noorden en de lucht is grijs. Het weer verpersoonlijkt de gevoelens van Giannis Modalis vandaag, lijkt me.

Want sinds vandaag is het leven in Griekenland nog maar eens duurder geworden. Er is een enorm begrotinstekort en de regering heeft besloten om de taksen te verhogen. Dat gaat van 4 tot 19% op sommige produkten! Als daarenboven de handelaars de prijzen ook nog eens naar boven gaan afronden, dan gaan we het heel goed voelen in onze portemonnee. Volgens sommige zwartkijkers is dat de prijs die we betalen voor het houden van de duurste Olympische Spelen ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *