Nog eens naar de Akropolis

Door de ontwikkelingen van de voorbije weken, ben ik er niet toe gekomen om iets te schrijven over mijn bezoek aan de Akropolis een aantal weken geleden. Gelukkig dat mijn ouders en mijn broer nog eens op bezoek komen, zodat ik in Athene nog eens de archeologische sites ga bezoeken. Als je hier woont, stel je dat vaak wel eens uit. En zo was het al 10 jaar geleden dat ik nog eens op de “heilige rots” was geweest. En in die 10 jaar is er enorm veel veranderd. Zo hebben de Propyleeën een dak gekregen, en zijn er enorm veel restauraties gebeurd aan de Parthenon-tempel en het tempeltje van Niki. Ook heb je als bezoeker nu toegang tot het oude theater van Dionysos onderaan de heuvel (het was me vroeger niet opgevallen dat je daar vroeger toegang toe had). Al bij al meer dan een bezoek waard, en ik heb me  dit keer voorgenomen om geen 10 jaar meer te wachten om terug tot boven te gaan.

1 minpunt echter: de Akropolis sluit om 14:30u. Vroeger was dat 17:00u, maar ik neem aan dat de overheid geen geld heeft om de bewakers te betalen om langer te werken. Jammer, want de Akropolis is met zijn 12 miljoen bezoekers per jaar de belangrijkste archeologische site van Griekenland en een belangrijke bron van inkomsten voor de handelaars in Plaka.

Het theater van Dionysos

Het theater van Dionysos

Propyleeën

De Propyleeën

Parthenon-tempel

Parthenon-tempel

Propyleeën

Propyleeën

Detail van de Parthenon tempel

Detail van de Parthenon tempel

4 thoughts on “Nog eens naar de Akropolis

  1. Να γραψεις της καρακαϊδονας της Γκερεκου ,γιατι αυτο πια ξεπερναει ολλα τα ορια της μαλακιας. κλεινει τοσο νωρις;;δεν το πιστευω!!

  2. toevallig ben ik gisteren ook nog eens in die buurt geweest: Filopapou: ik was nog nooit verder geweest dan het kerkje van Agios Demetrios, maar daarachter ligt eigenijk een hele heuvel, waar je lang kan wandelen, en dan langs achter de Acropolis tot in Thission; het blijft nog steeds een prachtig stuk!

  3. Τι εννοείς, ρε @Τζίμη; Ότι το DVD έχει τον GAP;

    @Hans, nog nooit op Filopapou geweest op Kathari Deftera? Echt wel de moeite, hoor!

  4. dat is een andere grap ,dat Gap roept in dat DVD turisten om naar griekenland te komen.
    Nee ik bedoel dat ze daar in dat ministerie van Boskopoulos zijn vrouw ,moeten ze een keer werken.. de Akropolis had 24 uur open moet zijn met entree ,mensen komen van de hele wereld en de ambtenaaren werken tot half drie daar. dat kan niet.
    deze land gaat nooit veranderen…
    staat de cantine nog steeds beneden daar gekleurde ijswater te verkopen voor euro de beker??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *