Brandrapport

Zo, de branden zijn geblust en de rook is weggeblazen. Tijd voor een onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Er waren in Attica verscheidene branden op zaterdag. Op zich is dat niet zo ongewoon; het is er warm en er staat een strakke wind. Als er dan in de bossen en het maquis zwerfvuil ligt, dan is dat zeker een recept voor een brandje.
Maar de brand rond Kalamos – Varnava – Mikrochori, ten noordoosten van Athene, was anders. Er waren 3 brandhaarden tegelijk. De politie heeft al laten weten dat er 2 mannen zijn opgepakt wegens brandstichting.

Onderzoek van het radiostation SKAI heeft uitgewezen dat bijna heel Attica ondertussen in een kadaster is opgenomen. Daarbij worden gebieden die zijn afgebrand gekarakteriseerd als gebieden waar niet op gebouwd mag worden. Het gebied dat zaterdag brandde, is echter nog niet in dat kadaster opgenomen en het is dan ook de reden waarom het net daar brandde.

One thought on “Brandrapport

  1. Dat er pyromanen met zekere bedoelingen ronddwalen, is zeker . Ze hebben daarbij de Meltemi afgewacht!
    Het lentegroen is hooi geworden en er is voorzichtigheid geboden want zoals je zegt @Bruno , zwerfvuil is een ideale haard bij een stralende zon en een fikse bries .
    Er is nog iets anders : de electriciteitskabels die tussen boomtakken doorlopen en die het moeten uithouden bij windstormen. Er kunnen kortsluitingen ontstaan . Ik zie het hier bij ons in de buurt en hou een oogje in het zeil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *