Vakantie voorbij

Het was weer een paar dagen stil, maar ik was er weer even tussen uit geglipt. Ik had nog een paar vrije dagen en zat te sukkelen met een stevige verkoudheid wegens de airconditioning die dag en nacht draaide (het was erg warm en vochtig de voorbije weken in Athene).
Omdat Epirus (en Syvota) ons zo goed was bevallen, zijn we er gewoon nog een keertje naar toe gereden. Geen gedoe met ferries of vliegtuigen. Gewoon 450 km rijden naar de perfecte stranden en de koele baaitjes waar het groen ‘s avonds aangename verfrissing brengt.

Eind augustus biedt de streek een heel ander beeld. De meeste toeristen (vooral de Grieken dan), hebben hun biezen gepakt. Het is rustiger, en je kunt met de locale bevolking heel wat makkelijker een praatje maken, een biertje drinken en wat extra info te weten komen.

Opvallend: de stranden die ons een maand geleden koud leken, waren nu erg warm. Er werd ons gezegd dat er veel stromingen in het water zitten en dat de temperatuur ook wordt bepaald door de frequente winden. 5 dagen rust en veel zwemmen heeft in ieder geval goed gedaan voor mijn verkoudheid en ik ben nu in ieder geval genoeg uitgerust om er weer tegen aan te gaan.

Er staat in september heel wat te gebeuren … eerst eens kijken wat de actualiteit te bieden heeft. U hoort gauw weer van me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *