Feodaliteit?

Dit weekend kreeg de openbare opinie een serieuze dreun. De ziekenkas IKA zou naar alle diabetes-lijders een brief hebben gestuurd waarin staat dat die geen recht meer hebben op terugbetaling voor orthopedische schoenen (hier vind u een link naar een scan van de brief).
Volgens IKA zou het amputatie goedkoper zijn dan die schoenen.

De brief kan natuurlijk op heftige reacties rekenen. Zelfs minister van Volksgezondheid Andreas Loverdos moest tussenbeide komen en verklaren dat hij ging uitzoeken hoe deze brief kon worden verstuurd.

We moeten natuurlijk wel op de centjes letten, maar dit gaat toch echt wel ver en doet aan feodale toestanden denken.

5 thoughts on “Feodaliteit?

  1. Feodaal? Een logische reactie in een tijd waar de kostprijs alles bepaalt 🙁 Waarschijnlijk krijgen de verantwoordelijken van IKA een percentje van de prothesefabrikanten *zucht*

  2. oude griekse spreuk ,Ποναει κεφαλι ,κοβεις κεφαλι.
    de laaste tijd laat je Bougias op video zien,je hebt het over Loverdos,wil je aub niet meer op personen van Pasok meer referen. Φτανει πια,οχι αλλο Πασοκ.

  3. Officiële reactie van de algemeen directeur van IKA: “Dit is onzin – er is slecht gerekend. Uiteraard zijn orthopedische schoenen goedkoper.”
    Nu nog een verontschuldiging misschien?

  4. Van wat ik opgevangen heb,zijn die schoenen onzinnig duur . IKA had beter eerst onderzoek ondernomen naar de reden daarvan en aan wiens handen de ‘commissie’ blijft hangen . Waarschijnlijk in hun eigen omgeving .
    Ik heb hier in GR iets opgedaan dat ik als naive Vlaming niet had : achterdocht !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *