Daar gaat het rookverbod

Kijk eens aan: er wordt weer volop gerookt in restaurants, bars en taverna’s. Bijna iedereen lapt het rookverbod aan zijn laars.

Die hele anti-establishment mentaliteit zit er diep in bij de Grieken en ze vinden zichzelf heel wat als ze zich niet aan de regels houden. Misschien heeft het te maken met de politici die sinds de val van de junta aan de macht zijn en die zichzelf voortdurend als anti-establishment typeren?

En u dacht dat de gemeentepolitie nu boetes zou gaan uitdelen? Nee, zo ver zal het niet komen. Waarom? Die hebben ondertussen wat anders te doen, ofwel krijgen ze bevelen van de gemeentes om geen boetes uit te schrijven. Waarom?
Het antwoord is bijzonder eenvoudig. Op 7 november zijn er regionale verkiezingen en het is de gewoonte dat het hele overheidsapparaat compleet stil valt een maand voor verkiezingen. En als een burgemeester weer kandidaat is in deze verkiezingen, zal hij heel wat door de vingers zien deze maand, in de hoop om daar stemmen mee te winnen.

Democratie heet dat.

4 thoughts on “Daar gaat het rookverbod

  1. de eerste avond in lesbos bleef ik buiten sigaretje oproken terwijl gezelschap al binnenging in restaurant. de eigenaar kwam me halen en gaf me een asbak. in alle volgende café’s of restaurants waar ik kwam (behalve in de hotel-restaurants of hotel-bars) werd door iedereen gerookt.

  2. net zoals zoveel (of alles) – gaat ook deze wet in rook op 😉

  3. Roken kan ook (onjuist) als een antidepressiva genomen worden.
    In Frankrijk is het tabacisme toegenomen met 5% en dan vooral bij de werklozen en lage inkomens .
    Goed dat roken als soort status symbool nu ouderwets is want het was onmisbaar voor het matcho type en uitdagend voorkomen voor de vrouw. Jongeren hebben alternatieven gevonden , nog erger .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *