Nieuw metrostation

Atheense Metro - Blauwe lijn

Je verwacht het niet van een land in diepe crisis, en daarom mag je dit best wel een positief bericht noemen. Vandaag is het nieuwe metrostation Agia Paraskevi geopend.

Het station ligt op de blauwe lijn van de metro, die het station Egaleo (een westelijke voorstad) verbindt met het station Doukissis Plakentias in het oosten, vanwaar de reizigers kunnen doorrijden tot aan de luchthaven, zij het met een metrostel, of met een trein via de lijn van de Proastiakos.

De rit tussen Agia Paraskevi en Sytagma (het centrale station op de blauwe lijn) zou 13 minuten bedragen en verwacht wordt dat 20.000 passagiers dagelijks het nieuwe station zullen gebruiken.

De ceremonie van de opening werd verstoord door ex-werknemers van de Attica Metro wiens contract onlangs niet werd verlengd. Zij joelden tijdens de toespraak van de directeur van Attica Metro.

5 thoughts on “Nieuw metrostation

  1. Je vergeet te zeggen het grapige van deze station. als je lees station Agia Paraskeyi zou je denken dan kom je mooi uit op de plein van de gelijkenamige plein. Mooi niet!! de station zit in Chalandri en je moet een busje nemen om naar Agia Paraskeui te gaan.
    Plan van Souflias??

  2. Hm, goeie vraag, @Dennis. Voorlopig is daar nog geen sprake van, evenmin als het doortrekken van de verbinding van de blauwe lijn tot Piraeus.

  3. de gele lijn zou klaar met premier Aleka en Proedros mnhr Konstantinos Mitsotakis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *