Jamie doet Athene aan

Ik weet het: je kunt de laatste tijd niet aan kookprogramma’s ontsnappen (het is in Griekenland niet anders dan in België of Nederland), maar ik wou toch graag een aantal filmpjes delen van Jamie Oliver die Athene aan deed. OK, het merendeel van zijn programma zit ie op een boot of in Aegina, maar de eerste 20 minuten brengt hij toch in de Griekse hoofdstad door. Ik gooi hier alle filmpjes na mekaar in de post. In het tweede filmpje; van minuut 8:20 tot 10:20 ongeveer, zit (en danst) Jamie in één van onze favoriete taverna’s in Plaka: To Kafeneion. Misschien een tip voor uw volgende bezoek aan Athene?

12 thoughts on “Jamie doet Athene aan

  1. hij doet het altijd op een mooi manier. ik vind bij Bairaktaris moi ,de wedstrijd wie het snelst de souvlaki draait. de kunst van de souvlaki ligt voor 50% in het hoe het gedraait in de pita is.

  2. Bij mij kwam het water letterlijk in de mond toen ik zag hoe hij die tonijn klaarmaakte. Slarf, slarf!

  3. heb een kwijl sliert van 2850km lang van Amsterdam naar Athene……..

  4. σαν γκουσκουνης επρεπε να εχεις κατι αλλο τοσο μακρυ!!!

  5. heb vorige maand bij jamie’s gegeten in liverpool. knappe inrichting, fantastische bediening, originele opdiening enz maar eerder iets voor gezondheidsfreaks vond ik, vrij weinig eten voor vrij veel geld…

  6. Gezond is het eten wel dat hij kookt in Griekenland, @Rene, maar het was wel te vrezen dat eten in zijn etablissement duur zou zijn. Hij is zeker ook wel een zakenman.

  7. Wel @Rene , ik heb ook niet veel licht bij Jamie opgestoken tenzij z’n superlatieve woordenschat.
    Misschien heeft hij in GR geleerd van wat copieuzere schotels op te dienen want hier zijn ze niet gewoon aan ‘la nouvelle cuisine’ !!!
    En wat zoetigheid betreft, heeft hij hier zeker illuminaties opgedaan om z’n Anglo klanten te bevredigen .
    @Tzimi,onlangs is hier een souvlaki man overleden en zijn geheim was,voortdurend et vlees omdraaien om het zo zacht mogelijk binnenin te houden.Het omwikkelen dan in pita is niet te versmaden maar het is ‘ the content that counts’!

  8. ik weet niet hoe veel soublakia in mijn leven heb gegeten. van af mijn 8ste mischien ,ging ik zelf naar de souvlatzidiki ,jaaren 70. prijs 50 centen van de DRACHMA. dus een drachma 2 souvlakia. ik heb de tijd meegemaakt dat de gyros van gehakt de doner verboden was en moest het aleen met stokjes vlees doen. de goede souvlaki moet zo in de mond ,goed en strak gedraait en niet druipen.

  9. Ik heb nog geen gyro van gehakt gegeten , daar kijk ik voor uit want Volos had een reeks souvlatzidika die gekend waren voor hun kwaliteit maar die kleine optrekjes hebben plaats moeten ruimen voor moderne kantoorgebouwen.Spijtig want ze boden waarlijk lekkere snacks aan . De zonen van m’n schoonzussen wouden thuis geen ontbijt want ze gingen souvlaki eten in de stad !:)Tesamen met hun tante !:)
    Elke Pasen zorgen m’n man en ik voor een gyro van vele kgs en zijn ervoor georganiseerd met een electrische motor met verschillende snelheden , electrisch mes natuurlijk , pita brood , gesnipperde uien, enz. Groot jolijt wanneer de eerste sneden eraf komen .Dat is dan zogenaamd een voorgerecht,een hongerstiller en als het schaap op tafel komt,zit iedereen al te puffen en plaats te maken …

  10. Het Kafenion tegenover Scholarcheio in de Odos Tripodon, toch he, @Bruno ? En @Jenny, jammer dat het zo ver en haast onbereikbaar is, ik zou die gyro best eens willen proeven !!!

  11. Inderdaad @Leo, dat Kafeneion!
    Hou het in gedachten, om na je vakantie naar Thessaloniki nog eens te bezoeken!

  12. Toch wel heerlijk om te zien! Krijg spontaan heimwee, dat dan weer wel. Ook al staan er hier vaak Griekse gerechten op tafel, de ambience is natuurlijk echt anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *