Globaliseren en terroriseren?

U heeft het wellicht al wel gelezen: gisteren en eergisteren zijn er in Athene alweer arrestaties verricht en zijn er weer jongeren opgepakt die behoren tot de terroristische groep “Samenzwering van de Cellen van het Vuur” die er van verdacht worden om bompakketten te hebben gestuurd naar verschillende ambassades een tijd geleden. De arrestaties volgden na huiszoekingen waarbij half afgewerkte teksten werden gevonden waarin dreigementen staan aan het adres van leden van de Griekse justitie.

Onder de gearresteerden was een een Duitse anarchiste, van wie aanvankelijk werd gezegd dat haar moeder tot de Rote Armee Fraktion had behoord. Wellicht een verzinsel van de creatieve Griekse pers, want de politie heeft het bericht ontkend.

In ieder geval zit de politie op vinkenslag, want morgen begint het proces tegen de eerder gearresteerde leden van de Samenzwering van de Cellen van het Vuur.

14 thoughts on “Globaliseren en terroriseren?

  1. Maar wat moet je dan anders met een politie-/justieel apparaat dat besluit alle gedagvaarden in het mega Vatopedi-schandaal gewoon toch maar niet te vervolgen.Zo las ik tenminste van de week in de kranten.

    En dan die sanering en herstructurering van het Openbaar vervoer waarbij het grootste offer zal zijn dat 15.000 ambtenaren – mind you – overgeplaatst zullen worden naar andere delen van het overheidsapparaat waar ruimte voor hen gecreëered wordt.

    Zo schiet het natuurlijk niet echt op met dit land dat uit het moeras getild moet worden.

  2. die eikels hebben eerder een giagia op Mytilini naar de politie bureau gebracht omdat zij de kanarie wiet zadjes gaaf te eten. het is toch gek dat wij de tijd van Chrysochoidis met de geweldige griekse politie apparaat moeten met melancholie aan gaan denken.
    Α. ρε μαλακα Παπουτση.
    wat moet je zeggen over de griekse staat?? bourdelo ??chaos?? zelfs dat allemaal hebben meer orde en logika.
    voor alle Batsoi van Griekenland .
    http://www.youtube.com/watch?v=ifz57Y_OL-4

  3. je titel had ook kunnen zijn Διαιρει και βασιλευε. of zo als wij in gr zeggen ,Divide et impera.

  4. Ach @Martin, het mag natuurlijk geen wonder heten dat de politici die vernoemd zijn in het Vatopedi-schandaal uiteindelijk niet zullen worden vervolgd. En wat die ambtenaren betreft: tsja, ze kunnen niet zo maar ontslagen worden, maar er zal toch wel iets moeten gebeuren. Ondertussen zitten wij weer vaak zonder openbaar vervoer de komende week.

    En @Tzimi, efficiënt zijn ze niet bepaald bij de Griekse politie. Inderdaad, iemand “per vergissing” arresteren voor terrorisme – en de arrestant blijkt dan nog eens lid te zijn van een uiterst linkse politieke partij. Echt toeval is dat volgens mij niet.

  5. kan je iets efficient op de griekse apparaat noemen??

  6. behalve matrasen en lui stoelen uitproberen he!!

  7. @Bruno.”vernoemd”?Dit is een mildheid welke je in je bloghistorie op dit punt nog niet aan de dag legde!How come?
    Gruwelijk en zielig al die ambtenaren(op het juiste moment lid van de juiste politieke partij),maar de uitwas van het al bijna een eeuw durende “cliëntalisme” moet toch eens ten einde gebracht worden.In Nederland worden ze(ik ondervind het aan den lijve)er met tienduizenden tegelijk uitgesodomieterd naar de WW,ZZP of Bijstand.
    Moet ik (wij in N/W Europa)nog almaar door 52% belasting blijven betalen voor de instandhouding van de idiotie van het onbreekbare Griekse politieke systeem?

    Een technische vraag: Hoe kan ik hier ook al weer cursiveren,vet afdrukken, onderstrepen,invoegen etc.

  8. @Tzimis: efficiënt zijn ze wel in de kunst van het frappedaki/kafedaki drinken… Zelf ondervonden bij een aangifte van een auto-inbraak. Het ging hen veeel beter af dan om een bewijsje te schrijven dat er wel degelijk een inbraak was gebeurd 😉

  9. JAJA ZE HEBBEN WEER PAAR SCHULDEBOKKEN OPGEPAKT WAT NOG NIET EENS WETEN WAAR JE DE LADER VAN EEN PISTOOL MOETS STEKEN MET WIJZE VAN SPREKEN/MAAR HUN EIGEN BORDEEL REGERING RUIMEN ZE NIET OP OF TENMINSTE DAT ZE OP ANDERE MANIEREN BESPAREN IN PLAATS VAN DE GEWONE MENS WAT NIKS HEEFD TE PIKKEN

  10. @Martin, het is niet bedoeling om “mild” te zijn, maar die lui zijn officieel niet beschuldigd, dus kan ik hier ook moeilijk schrijven dat ze schuldig zijn.
    Boter hebben ze alleszins op het hoofd.

    Het lijkt er op dat nu ook Tsochadzopoulos buiten schot zal blijven: ondanks de vele huizen en de massa’s geld die hij op rekeningen in belastingsparadijzen heeft staan en waarvan niemand weet waar hij het vandaan heeft (officieel dan: de naam Siemens zou hier ook al wel eens gevallen zijn).

    Wat betreft cursiveren en vet drukken: daarvoor moet je een woord tussen de tags <em> en </em> zetten voor cursief, en tussen <b> en </b> voor vet.

  11. Dank@Bruno.Waarom eigenlijk niet?Als we het er over eens kunnen zijn dat het politiek/ justitiële apparaat faalt,zal toch iemand de waarheid moetenschrijven.Anders laat je het aan de bovengenoemde”anarchisten” en “terroristen” over.

  12. Een realiteit die ons hier misschien ook nog te wachten staat, @Bertinos. In Piraeus (de stad met de grootste schuld in heel Griekenland – ruim 130 miljoen euro) hebben we soms stakingen van de vuilnisophaaldienst omdat er geen geld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *