Mediterrane Spelen weg

Het zat er aan te komen: ik had vorige maand al een bericht gepost over de problemen die de organisatie van de Mediterrane Spelen van 2013 had. Gisteravond heeft het Internationale Comité voor de Mediterrane Spelen besloten om de Spelen in 2013 niet in Griekenland te organiseren.

De reden is dat de Griekse organisatie er niet in geslaagd is om de deadlines te respecteren om de infrastructuur klaar te hebben waar de athleten zouden verblijven. Na het uitbreken van de economische crisis werd Griekenland wel vaker gevraagd of ze de spelen nog wel wilde organiseren en het antwoord van de overheid was steeds positief. Succesvolle Mediterrane Spelen zouden het imago van het land kunnen opkrikken.

Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat het imago van Griekenland nog maar eens een deuk heeft gekregen. Want het probleem is dat het weer een kwestie van planning is geweest. Het is steeds op dit punt dat Griekse organisaties te kort schieten – het was ook al kantje boordje bij de Olympische Spelen van 2004. Begrip voor de economische situatie was er wel; maar begrip voor slecht management was er uiteraard niet.

De Spelen zullen nu wellicht in Spanje of Turkije worden georganiseerd.

3 thoughts on “Mediterrane Spelen weg

  1. Laat maar gaan @Bruno want zulke spelen kosten meer dan hun opbrengst en de imagodeuk heeft Gr er al lang in en zou het erg in vraag stellen of die spelen een uplifting gingen geven .
    Volos en Larissa komen negatief in het nieuws maar wat hadden ze te bieden ? Misschien wat berging voor illegale inwijkelingen!

  2. Beter nu al vertrekken dan een Griekse herhaling van wat er gebeurde voor de Commonwealth Games in India…

  3. ik durf te zegen dat India better staat dan griekenland, en denk dat europa zelfs mee eens zou zijn.
    de dichter zegt:περασμενα μεγαλεια και διηγοντας τα να κλαις. wat een mop he!
    http://www.youtube.com/watch?v=FGKBX_7JwoE&feature=related

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *