Waar is de staat?

Griekenland krijgt op dit moment een stevige winterprik te verwerken. Sinds gisteren worden we gegeseld door een zeer stevige noordenwind (9 tot 10 Beaufort), die wordt vergezeld van sneeuwbuien. Het is al eerder gebeurd, maar toch blijft het redelijk ongewoon dat het zo koud is tijdens het verlengde weekend van Kathari Deftera.

En omdat het dus een verlengd weekend was, hadden heel wat Atheners er voor gekozen om de hoofdstad te verlaten. Er was duidelijk nog wel geld genoeg om te gaan feesten tijdens de voorbije 3 dagen. De automobilisten waren verwittigd dat er slecht weer op komst was. De meteorologische dienst had alles tot op de minuut juist voorspeld.

Vrijdagavond nog, bij de uittocht, vatten journalisten post bij de tolposten aan de rand van Athene om te vragen aan de chauffeurs of ze hun voorzorgen hadden genomen voor de terugkeer op maandag. De antwoorden waren allemaal in de trend van “dat zullen we dan wel zien”. En dus zaten gisteren honderden mensen vast in de sneeuw op weg naar Athene. Ze hadden geen sneeuwkettingen bij zich, want ze waren verrast.

En dan krijg je natuurlijk de typische reacties: “Waar is de staat? Wat voor een bordeel is dit land toch!” en nog meer van dat soort dingen. Misschien zou het niet slecht zijn, moesten een aantal mensen eerst eens onder hun hersenpan een kijkje nemen.

Bovendien mogen we niet vergeten dat de tolwegen worden beheerd door een priv̩ maatschappij (aan wie we onze tol betalen Рals we nog betalen tenminste) en dat die verantwoordelijk zijn om het wegdek vrij te houden.

6 thoughts on “Waar is de staat?

  1. het zou moeten mogelijk zijn wanneer je deze draad aanklikt een geluids fragment komt liefs een Kyra Katina die roept. Pou eineeeeeeeee to kratooooossss!!!!!!!!
    ps de term bourdelo ,vind ik uitstekent al is een belediging voor de sex industrie. zelfs in griekenland draait een bourdelo better dan de griekse staat. als een bourdelo slecht draait ,wissel je de aanbod ,de dames dus. de griekse vouli had al lang meerdere wisselingen van die 300 hoeren moete maken.
    (vouli=thelisis van de griekse volk.

  2. Sneeuwkettingen zijn in andere landen met veel met sneeuw,al lang uit den boze.Het gedrag van Grieken vanaf de man in de straat tot de hoofdvrantwoordelijke , immer hetzelfde :”We zullen wel zien.” . Maar het is niet alleen het verkeer , ook de electrische stroom valt uit en tot hiertoe waren het maar een aantal uren , hoogal de ganse nacht maar hebben al eens meegemaakt dat het 17dagen duurde . Stel je voor iemand in huis te hebben wiens gezondheidstoestand afhankelijk is van electriciteit . Dan maar voor een generator zorgen !!!Op dit ogenblik zitten we regelmatig met black-outs .

  3. @Bruno: het is altijd makkelijker om iemand anders de schuld te geven dan ‘onder hun eigen hersenpan een kijkje te nemen’. Want vloeken op jezelf dat is toch niet hetzelfde als vloeken op iemand anders he 😉

  4. Het was inderdaad erg riskant op reis te gaan als er waarschuwing voor sneeuwstormen was , en dan vooral de bergen in te trekken maar anderzijds is het toch zo dat het ganse land lamligt wegens 10cm sneeuw op de weg en dat de overheid toch wel iets had kunnen voorzien om tenminste de centrale assen vrij te houden maar het is weer eens hetzelfde : de zelfstandige sneeuwruimers zijn niet opgeroepen geworden want ze zijn nog niet betaald van vorige keer!

  5. Opvallend: de foto’s zijn vooral genomen in Noordelijke Attica. In het centrum van Athene viel het best mee.
    Het wordt voorgesteld of Athene was “verrast”, maar dat is helemaal het geval niet. We wisten maar al te goed wat er ons boven het hoofd hing. Dat sommige mensen zich lieten verrassen, ligt aan hun eigen stommiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *