Hoeveel kost een hongerstaking?

Dat was min of meer de vraag van LAOS parlementslid Adonis Georgiadis (aan dit figuur kan ik ook een hele post wijden). De hongerstaking van de 287 immigranten is beëindigd, maar Georgiadis wilde weten hoeveel de staat heeft uitgegeven aan de opname van de hongerstakers in het ziekenhuis.

Volgens minister van Volksgezondheid zou aan de actie een prijskaartje van 100.00 euro hangen.  Loverdos voegde er meteen aan toe dat iemand de rekening moest betalen en dat die nu wel ergens naartoe zal worden gestuurd. Wie, wat, waarheen, en hoe, dat weten we niet, maar wellicht neemt Loverdos de Grieken in het vizier die de hongerstakers steunden.

Ondertussen zitten de immigranten weer op Kreta, waar ze werken en wonen. De staat heeft ook hun tickets betaald voor de overtocht. De actievoerders hebben aangekondigd dat ze een groot feest zullen houden om hun “overwinning” te vieren.

De publieke opinie ziet weinig reden tot feest. Dit soort berichten zorgt ervoor dat ze zich meer en meer achter de standpunten van de extreem rechtse partij LAOS gaan scharen.

En wat die partij betreft: vanavond stelt journalist Dimitris Psaras zijn boek voor “De verborgen hand van Karatzaferis: de televisierenaissance van Grieks extreem-rechts” (mijn vertaling). In het boek maakt de schrijver gewag van het feit dat de extreem-rechtse figuren zich in Griekenland salonfähig aan het maken zijn, door de hele tijd op televisie te verschijnen, waar hun standpunten op een slinkse manier worden overgenomen door TV-personaliteiten. Een belangrijke rol speelt bovendien de TV-zender “Τήλε-Αστύ/Tele-Asty” van Georgios Karatzaferis zelf (een zender die hem geschonken is door de vrouw van ex-premier Konstantinos Mitsotakis). Gelukkig maar dat Karaftzaferis een clown is die zichzelf constant tegenspreekt om er politiek garen uit te spinnen (zo ging hij gisteren even “ter bedevaart naar het Vatopedi-klooster om er de abt vergiffenis te vragen voor het feit dat hij die had veroordeeld in het schandaal dat er dan blijkbaar geen was, vermits de zaak nu gesloten is en er geen schuldige is gevonden).

Maar zoals ik eerder al schreef: de kiemen voor de ruk naar rechts zijn gelegd.

11 thoughts on “Hoeveel kost een hongerstaking?

  1. Ik ken ze nog wel gekker. In Nederland vroeg Wilders: Wat kost een moslim! Maar je signaleert terecht de trend van het salonfähig maken van extreem rechtse standpunten.

  2. En wat kost het land ‘n 24 uurs staking ? Afgezien van de indirecte schade aan de economie waardoor feitelijk niemand meer wil investeren in Griekenland.

  3. stakingen is de laaste factor dat storend is voor iemand dat in griekenland wil investeren.
    Karatzaferis net als wielders heeft de geur van de macht geroken. net als de geur van de kadafers de asgieren gek maaakt.
    hellas wij moeten mee leren leven zo als met wielders hier. una fatsa una ratsa ,fasisten.

  4. Ja, dit hele verhaal doet me sowieso erg aan de situatie in Nederland en enge Geert denken. Extreem rechtse standpunten worden meer en meer salonfähig gemaakt. Onze minister-president die Nederland wil teruggeven aan de Nederlanders. Walgelijk !

  5. Als je tegenwoordig niks eet is nog duurder dan als je wel eet zo te zien 100 000 EURO???????????? Hebben ze int ziekenhuis een vip behandeling gekregen of zaten ze in first class toen ze naar Kreta vlogen???????????

  6. 1 ding mogen we niet vergeten: die hongerstakers waren niet verzekerd, en daarom heeft de overheid de kosten op zich genomen.
    Maar waarom zijn ze niet verzekerd? Ze wonen en werken hier al 10 jaar, voor Griekse werkgevers, die hen in het zwart betalen en geen sociale bijdragen betalen. Waarom de rekening dan niet naar deze lieden sturen?

  7. @Bruno: klopt het dat er op SKAÏ een reportage geweest is die Vatopedi vrijpleit, op basis van “πρόσφατες αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ”?

  8. en dan?? zo lang dat de Iraniers van de Balkan dat accepteren, en de griekse ayatollahs rond lopen in hun zwarte gewaden, en de griekse kerk rijker is dan allemaal zulke schandalen vrij of niet vrij pleiten maakt het nieks uit. wij weten allemaal waarom de schandal Vatopedi , uit de mauw is getrokken.
    Ο Θεος βοηθος,verder.

  9. @Bertinos, er is inderdaad een reportage op SKAI geweest over het hele Vatopedi-schandaal, maar ik heb jammer genoeg geen tijd gehad om die te volgen (was nogal lang en uitgebreid). Ik weet dus ook niet wat de uitkomst van de hele zaak is en of het klooster u wordt vrijgepleit of niet.
    Zowel monnik Arsenios en abt Efraim zijn beiden eerder deze week vrijgekomen op bord (200.000 euro elk). Ze moeten 2 keer per maand zich aanbieden bij het dichtstbijzijnde politiekantoor en mogen het land niet verlaten. Ik weet niet of de zaak daarmee van de baan zal zijn.

  10. je mist weinig als je geen Skai kijkt. de Vatopedi schandaal was Pasok tegen ND in de van tevoren afgesproken strijd.
    jammer van de griekse volk die daar naar kijk . als ze 2ton elke kan zo ophoesten ik vraag mij af waar wacht de griekse volk nog om die kerk helemaal leeg te plunderen.
    was het dankzij Vatopedi dat wij Liapis kwijt zijn . zo een gemis van de griekse polietieke toneel is erger dan de schandal zelf.
    Ti eine i patrida mou?? O Liapis, o ksaderfos tou o xontros ,o Polidoras ,o Antonaros, ke oloi i alloi. poios ta gamei ta bouna tis limnes ke ta potamia!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *