Dood op de vuilnisbelt-2

Een paar weken geleden schreef ik hier over een ongeluk op de vuilnisbelt van  Ano Liossia waarbij een zigeuner werd verpletterd door een bulldozer. Vrijdag zijn er 3 doden gevallen op diezelfde vuilnisbelt, maar dit keer niet door bulldozers. Wel door een gevecht tussen zigeuners en Pakistani’s.

Het lijkt bijna op een scène uit een science-fictionfilm waar de bevolking moet zien te overleven op de restjes die de rijke elite weggooit. En mekaar uitmoordt voor een broodkorst.

Zo extreem was het niet, maar het is bloedstollend om te lezen wat er wel gebeurd is. De gemeente Athene had een hele lading valse merkkledij in beslag genomen. Wat gebeurt daarmee? Wel, die kledij wordt op een vuilniswagen geladen en naar de vuilnisbelt gebracht, waar alles gewoon gedropt wordt. De Pakistani’s, die aan de rand van de vuilnisbelt wonen, zagen welke lading er aan kwam, en vlogen er meteen op (het was wellicht hun eigen waar, die ze op die manier probeerden te redden om ze weer aan de man te brengen). Maar op de vuilnisbelt heersen de zigeuners, die er als het ware maffia-praktijken op na houden om hun monopolie op het vuilnis te vrijwaren.

Het kwam tot een regelrechte oorlog tussen de twee groepen en de Pakistani’s moesten het onderspit delven. Resultaat: 2 Pakistani’s vonden de dood. Nadien breidde de “oorlog” zich uit naar de krotten die rond de vuilnisbelt zijn gebouwd. Pakistani’s en zigeuners begonnen elkaar krotten in brand te steken.

Dit is het Europa van de 21ste eeuw…

5 thoughts on “Dood op de vuilnisbelt-2

  1. Waar hebben ze het toch in hunnen bol gekregen valse merkkleding op de vuinisbelt te dumpen?
    Wat kan er aantrekkelijker zijn om rellen uit te lokken? Daarbij konden ze er toch wat anders mee doen want van recyclage gesproken.

  2. Ongelooflijk. Waarom in beslag genomen waren niet schenken aan tehuizen, leger des Heils, kerken, armenstichtingen, enz.???

    Maffiaanse praktijken zijn natuurlijk nooit goed te praten. Maar verder word ik ook wat verdrietig van het feit dat de letterlijke ‘struggle for life’ leidt tot onvoorstelbare situaties. Je zal maar leven op een vuilnisbelt en dat als enige inkomstenbron en wellicht ook voedselbron hebben.

  3. @Corry, de “waarom”-vraag beantwoorden in Griekenland, is meestal een onbegonnen zaak.

  4. 1!Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

    The answer, my friend……………

  5. wij,die redelijk goed leven zijn maar de minste op deze aarde. de meeste mensen hebben het zwaar.
    maar voor hoe lang?? daar wil ik de antwoord op ,hebben.
    How many years can some people exist
    Before they’re allowed to be free
    How many times can a man turn his head
    And pretend that he just doesn’t see
    The answer, my friend, is blowing in the wind
    The answer is blowing in the wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *