Gestrafte Olympische helden

Bijna 7 jaar is het geleden dat Kostas Kenteris en Katerina Thanou een “ongeluk” hadden, op weg naar de dopingcontrole van Athene 2004. Een ongeluk dat uiteraard in scene was gezet en waar de Griekse pers graag aan meewerkte, want het zou toch zonde zijn mochten de 2 atleten geen Olympisch goud behalen in hun vaderland.

Na heel veel uitstel, afstel, vreemde wendingen en zo meer, is er nu toch een verdict gevallen in hun zaak: de rechtbank heeft beide atleten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 31 maand. Hun coach, Christos Tzekos kreeg 34 jaar en de dokters van het KAT-hospitaal, waar Kenteris en Thanou werden opgenomen, kregen 6 tot 8 maanden voor hun medewerking in het schandaal.

Of de veroordeelden hun straf echt zullen moeten uitzitten, is niet zeker. Waarschijnlijk is alles ondertussen al wel verjaard.

2 thoughts on “Gestrafte Olympische helden

  1. dat laaste is zeker. de straf is voorwaardelijk.
    ειναι με αναστολη,το ειχαν πει στις ειδησεις. Δεν βαζεις τον Κεντερη φυλακη ,ειναι ανεμος και δεν φυλακιζεται.
    Ζητω παλι η μαλακια.

  2. ik zou zeggen dat ze die ministers maar straffen opleggen in plaats van mensen wat griekenland op de wereldkaart laat uitblinken en dat ze het grieks volk even van die overwinningen kan genieten dan kunnen ze ook even hun misseries vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *