Blokkerende taxichauffeurs

Vandaag en morgen staken de taxichauffeurs in heel Griekenland uit protest tegen het feit dat hun beroep zal worden open gesteld. Dat betekent dat er nieuwe spelers op de taximarkt kunnen komen; er worden niet langer quota opgelegd hoe veel taxi’s er mogen rijden. De vrije markt zal dus gaan spelen in dit segment. Vele taxichauffeurs vrezen dat hun inkomsten drastisch zullen verminderen. Daar hebben ze reden toe: de prijzen gaan alsmaar de hoogte in en minder en minder mensen nemen de taxi.

Een staking in Griekenland – dat betekent dat je zo veel mogelijk anderen het slachtoffer moet maken van je acties. En vandaag zijn de toeristen de grootste slachtoffers. Aan de luchthaven van Athene hebben duizenden taxi’s de weg geblokkeerd. Niemand komt er door – ook geen bussen. Veel toeristen werden gedwongen om te voet, met hun bagage, naar de luchthaven te gaan. 5 kilometer, in de hitte (het is vandaag 40 graden in Athene). Aan de haven van Piraeus een soorgelijk tafereel: de straten rond de ferriehaven zijn geblokkeerd en ook hier moeten toeristen op eigen kracht op de ferrie zien te geraken.

Aan het tolstation van Malgara, nabij Thessaloniki, hebben 1350 taxi’s zich geparkeerd en de taxichauffeurs hebben de slagbomen geopend: iedereen kan er vrij door.

Later op de dag zijn ze van plan om de brug Rio-Antirrio te blokkeren.

Net nu het een beetje beter scheen te gaan met het toerisme. Ik kan me voorstellen dat je als toerist geen voet meer in Griekenland wil zetten als je gedwongen werd om in deze hitte 5 kilometer op het brandende asfalt te lopen met het hart kloppend in de keel, hopend dat je je vlucht nog haalt…

Wat de taxichauffeurs hiermee hopen te bereiken, weet ik niet. Dit is echt jezelf in de voet schieten. Er zal wellicht een gerechtelijk staartje aan deze acties komen. Maar ondertussen zijn grote groepen van de bevolking toch maar weer eens het slachtoffer. Waarom wordt hier geen oproerpolitie ingezet die de weg naar de luchthaven vrij maakt? Het zou een sterk signaal zijn vanuit de overheid dat men wil dat er toch een zeker orde heerst in dit land.

 

6 thoughts on “Blokkerende taxichauffeurs

  1. Τι να σου πω ρε φιλε, γελαω γιατι αλλοιως πρεπει να κλαψω μεχρι να μαραθω. Αλλαλουμ ,χαος τα παντα παιζουν εκει.
    Αστα να πανε ,ολλοι εχουν δικιο στην Ελλαδα, αφου το ξερεις.
    ze noemen ze niet voor nieks Yellow fever.
    ze zijn machtig bij iedere regering. iedere tsobanis heeft zijn land op de dorp verkocht heeft een rijbewijs gekocht en een arabas type Mertsedes, en doet nu de taxi chauffer. ze moeten eens op bezoek gaan bij hun collegas in London kijk hoe je daar taxi chauffer wordt.
    maar je moet ze begrijpen ,ze zijn stervende ze verliezen hun huizen ,ze heben geen toekomst. Begrijp je toch in wat voor toestand zijn ze?? en de vliegveld is toch van hun ,daar werken ze mee, die blokeeren ze waneer ze willen zo als de haven en iedere andere plek in griekenland.
    O agonas synexizete. ik schrijf en luister hun voorzitter aan de radio. Ragkousis is de probleem niet de taxi eigenaars.
    ps hebben ze al een kassa en geven ze bonetjes in de taxi al??

  2. Sprekend mooi @Leen.Om een poster van te maken.

  3. Nu begint het waarlijk toch de spuigaten uit te lopen want blokkeren van havens en vliegvelden , toeristenbussen niet door laten,hoofdstraten afsluiten,enz … dat gaat toch wel erg ver.
    Maar wat een stommiteit van de regering om met zulk een verandering in een systeem aan te komen juist voor het toeristenseizoen !Zulk een reactie was te verwachten .Het is in je eigen voet schieten .Cruise schepen veranderen van koers om geen griekse havens meer aan te doen en wie gaat nog een reis naar hier boeken?Het hele geval komt overal in de buitenlandse pers voor en lezers reacties zijn gewoonlijk identiek: ze komen niet meer naar GR en ze tonen wel begrip voor de actie van de taxi egenaars .De meeste lezers van Bruno’s blog hebben banden met het land en komen wegens familie banden en kunnen wel hun plan trekken maar wat doet een wildvreemde ? M’n schoonzus en man kwamen voor 6 weken en zaten voortdurend vast maar dan met vrienden en familie die inspringen.Het is desastreus voor het imago van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *