Westelijke Nijlvirus

Vorig jaar kwam het al wel eens in het nieuws: bepaalde muggen droegen het Westelijke Nijlvirus over. Een muggenbeet kan in extreme gevallen leiden tot zeer hoge koorts, hoofdpijn, en uiteindelijk meningitis. Vorig jaar bleven de gevallen beperkt tot noordoostelijk Griekenland.

Dit jaar zijn er gevallen van het Westelijke Nijlvirus gesignaleerd in Attica, meer bepaald in de streek rond Marathon. Daar is trouwens ook al iemand opgenomen in het ziekenhuis met meningitis. Vanavond wordt er in Marathon trouwens gesproeid tegen de muggen. Burgers wordt gevraagd om de ramen en deuren dicht te houden van 22u vandaag tot morgenochtend 7u.

Wat moet je doen om muggenbeten te voorkomen? Steeds een insectenwerend middel gebruiken. En wanneer je je planten water geeft, doe je dat het best ‘s morgens. ‘s Avonds draag je ook altijd best lange mouwen en een broek met lange pijpen.  Simpele raadgevingen, maar blijkbaar kunnen ze heel wat ellende voorkomen.

Het lijkt toch wel dat een aantal tropische ziektes aan een opmars bezig zijn. Een gevolg van de klimaatsverandering misschien?

6 thoughts on “Westelijke Nijlvirus

  1. Neen @Bruno, ze bewegen zich snel van de vleespotten in hun geboortestreek naar het nabije Hellas, waar heel wat te verdelen valt in de komende tijd.

    Volgens mijn informatie dringt Griekenland zich in de strijd om het kennelijk limietloze redkapitaal reeds sterk naar voren voor een derde ‘helping’.

    Ekathimerini meldde vandaag dat de tweede(nu nog te accorderen) tranche van 159 (volgens onze oliedomme Rutte 100),in werkelijkheid 219, toch niet voldoende zal zijn om het Godenland uit de stront te helpen.Er zal zeker nog meer vanuit Europa,IMF en de rest van de wereld geschokt moeten worden.

    Je moet maar durven nu de eerste maatregelen voor de eerste tranche nog uitgevoerd moeten worden.Ja, de brede massa van kleine luiden en weerlozen uit- en afpersen, dat kan ik ook.
    Voor de rest alleen maar holle, ronkende frasen;precies zoals jij ook al opmerkte.
    En over extra strenge voorwaarden voor tranche 2 heb ik eigenlijk ook nog niemand iets zeggen.
    Het lijkt net of Papandreoe relaxt en met genoegen toeziet dat nu al meer dan een handvol landen in dezelfde positie zit als zijn land.Hij staat temidden van die andere staatshoofden,die hij ook nog eens durft te kapittelen,als een ultiem soort probleemoplosser en overwinnaar.Ik weet precies hoe dit gaat lopen:IEDEREEN SCHULD,DUS NIEMAND SCHULD.

    Het wordt hoog tijd dat Griekenland en nog wat andere van die PIGGS +Cyprus landen op een wat langzamere en smallere lopende band stappen, met een Euro min valuta.(Dit was het verstandige Nederlandse voorstel van 1991).

    Als het sterkere deel van Europa dan weer normaal kan groeien,kan er een anderssoortige hulp naar de achterblijvers.Over 20 jaar -in een half communistisch, half kapitalistisch systeem – kan er dan krachtig politiek-economisch Europa ontstaan.

    Zoals het nu gaat zullen de drenkelingen de te hulp geschoten reddingzwemmers naar de bodem van de zee trekken en zullen we samen op afzienbare termijn verzuipen.

  2. En nog een middeltje tegen muggen binnenshuis: plastiek gaas aan de buitenzijde van vensters spijkeren .Het kan zelfs met duimspijkers.Heel eenvoudig en goedkoop en erg effectief vooral voor de slaapkamers waar men met open ramen kan slapen. Het is daarbij zo dun dat het bijna niet opvalt.

  3. Volledig mee eens, @Martin – nu er overal stemmen opgaan voor het invoeren van euro-obligaties, lijkt het alsof Georgios Papandreou er zelfgenoegzaam bij zit en zegt: “zie je wel, ik had het een jaar geleden al aangekondigd!”. Allemaal goed en wel, maar het betekent daarom niet dat Griekenland moet veranderen. Maar wanneer dat het kiezerspotentieel te zwaar gaat aantasten, blijft het bij ronkende aankondigingen, zonder essentiele veranderingen.
    En nu gaat de BTW van 13% omhoog naar 23%, en dat zal hard voelbaar zijn in de toeristische sector, vooral in taverna’s. Het lijkt meer op paniekvoetbal, want de overheid slaagt er niet in om de vooropgezette inkomsten binnen te halen. Terwijl ervaring al heeft geleerd dat je die tekorten niet kunt opvangen door BTW te verhogen.

  4. @Bruno.Denk er wel om dat die Eurobonds alleen maar effect kunnen hebben als er een nivellering tussen [b]arm en rijk [/b] plaatsvindt.Ik zou dat naar Griekenland toe wel toejuichen;maar mijn geld naar Berlusconi?Brrr!

    @Tzimis.De muggen-sprays,-sticks en -gel op DEET-basis zijn volgens alle tests superieur in hun anti-werking aan de dito gebruiksvormen met AUTAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *