Vrijgesproken

7 jaar heeft de soap geduurd, en de uitspraak is volledig zoals we het hadden verwacht: Olympische hardlopers Kostas Kenteris en Katherina Thanou, die aan de vooravond van “hun” Olympische Spelen in Athene een ongeval hadden met een bromfiets, en werden verdacht van dopinggebruik, zijn vrijgesproken door het Hof van Beroep. Met hen werden 7 dokters vrijgesproken die bevestigden dat het koppel zich verwond had (wat een leugen zou zijn) en 2 ooggetuigen van het zogezegde ongeval. Reden voor de vrijspraak: niet genoeg bewijs dat het motorongeval zich NIET zou hebben voorgedaan.

In eerste aanleg waren ze nochtans veroordeeld voor het feit dat ze logen over het ongeval. Er werd aangenomen dat ze het Olympisch Dorp waren ontvlucht (zonder de verantwoordelijke van de Griekse afvaardiging daarvan op de hoogte te brengen) omdat ze dopingcontrole vreesden. Hun coach Christos Tzekos was niet onbesproken; hij werd dan ook veroordeeld voor het bezit van doping, maar zijn gevangenisstraf werd omgezet van 33 maanden tot 12 maanden voorwaardelijk. Geen mens in Griekenland die gelooft in de onschuld van de sprinters. En zo zie je maar weer hoe justitie hier in dit land werkt.

7 thoughts on “Vrijgesproken

  1. …hoe de justitie in dit land werkt ??? Is het elders beter ? We hebben een goed voorbeeld aan DSK ,en als je belgische kranten volgt,staat het vol van “vrijgelatenen” in veel ernstigere inbreuken dan doping.
    Niet misverstaan :ik sta niet achter zulke praktijken maar ze zijn internationaal vooral als het “sterren” betreft.

  2. ik vind het merkwaardig dat je zegt “Geen mens in Griekenland die gelooft in de onschuld van de sprinters”. Ik vind het net bijzonder, en ook wel typisch, dat net heel veel mensen in hun onschuld geloven, en er een complot in zien van de Amerikaanse sprinters – en dit ondanks verpletterend bewijs van het tegendeel.

  3. Το πλοιο θα το ξαναονομασουν Κεντερης;;
    Ποτε θα το καταλαβεις οτι εχω τους λογους μου που το αποκαλω χειροτερο κι απο μπουρδελο αυτο το κρατος.
    αι στο διαολο να πανε.
    ελληνοφρενεια ακους;;

  4. Maar @Hans , al wat er in GR misgaat is een complot van de Amerikanen of de Joden , of ,of..

  5. Πιστός, @Tzimi!

    @Hans, ik tel blijkbaar weinig complottheorieaanhangers in mijn vriendenkring 😉

  6. dat van de joden mag he herzien. wij gaan nu samen met Israel en Cyprus de Turken tegen aan.
    ΑΟΖ αοζ λεει ο Καραγκιοζ!!
    ΑΟΖ αποκλειστικη οικονομικη ζωνη;;

  7. dan blijven er nog genoeg vrijmetselaars, jezuïeten, en andere rozenkruisers over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *