Breng de Heilige Handgranaat in gereedheid!

De onderhandelingen met de trojka zijn volop aan de gang. Op dit ogenblik houdt de ministerraad zitting en binnen 2 uur begint de Benny-show alweer. Minister van Financiën kiest altijd zondagavond om onaangename aankondigingen te doen over besparingen, die hij de dag nadien alweer veranderd.

Vandaag zal hij aankondigen welke ambtenaren in de “arbeidsreserve” zullen worden opgenomen. Half Griekenland zal aan zijn lippen hangen, want veel mensen vrezen voor hun job. Met welke criteria zal iemand in die reserve worden opgenomen? Hoe zit het eigenlijk met de afschaffing van allerlei organisaties die hun nut niet kunnen bewijzen? Er is sprake van dat oudere werknemers, die vlak voor hun pensioen staan, in de reserve zullen worden opgenomen, maar je kunt je afvragen of het vooropgestelde bedrag daarmee zal worden bespaard.

Ondertussen horen we andere geruchten: de trojka zou gevraagd hebben dat de helft van de lonen van de clerus door de Grieks Orthodoxe Kerk zal worden betaald. De staat besteedt op dit moment ongeveer 232 miljoen euro aan de salarissen voor de bisschoppen en priesters.

Vanuit religieuze hoek is al vernomen dat sommige priesters klaar staan om keihard te protesteren – harder dan de regering toe nu toe heeft gezien bij andere beroepsgroepen. Wat gaan we te zien krijgen? Een priester in zijn zwart gewaad die een molotov naar het parlementsgebouw gaat gooien?

11 thoughts on “Breng de Heilige Handgranaat in gereedheid!

  1. Palaion Patron Germanos nu een keer niet met een vaandel “Eleftheria i Thanatos” maar met een groot spandoek met militante spreuken en ‘mountzonontas’ to kratos? En maar denken dat België het land van het surrealisme is.

  2. 232miljoen ? Hebben ze weer aan cijfers geprutseld?

  3. Dat krijg je als je priesters als ambtenaren beschouwt en behandelt.

  4. A propos: de r-k priesters in België krijgen ook een loon uitbetaald (niet geweldig, maar toch), omdat de Fransen ooit het onzalige idee hadden om de kerkelijke eigendommen zonder veel vergoeding aan te slaan, en daarna met winst te verkopen (om hun vele oorlogen te betalen). De halvering van die lonen zou evenmin gesmaakt worden, vrees ik.

  5. Oeps, wou nog het volgende aanvullen: opnieuw de vraag: komt die suggestie van de trojka, of dient die opnieuw als bliksemafleider?

  6. Altijd gedacht dat een geestelijke een roeping had………….nu blijkt dat het topmannen zijn met bonussen!!!!!!!!

  7. @Bruno, ik vind het heel moedig van je om toch nog dagelijks een blogje neer te pennen, ondanks de enorme crisis bij jullie. De priesters zullen wel geen handgranaten gooien, maar ik begrijp wel de beeldspraak die je gebruikt. Hoe zit het eigenlijk met het toerisme bij jullie ? Gaat dat ook achteruit ?

  8. Niet bij de pakken blijven neerzitten, dat is het recept tegen de crisis @Leo. En humor, want anders lukt het niet.
    En die Heilige Handgranaat, die haal ik uit een grote comedy-scene: http://www.youtube.com/watch?v=xOrgLj9lOwk

    Met het toerisme gaat het eigenlijk best goed, op de eilanden dan toch. In Athene wil het niet zo vlotten, hoewel ik vandaag toch redelijk wat toeristen heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *