Politici bedreigd?

Ik las in de krant dat er een paar dagen geleden een dreigbrief was aangekomen op het kantoor van PASOK, met drie 9mm kogels er in. De boodschap was: “nog meer kogels zullen volgen voor de verraders van PASOK”. De partij zelf maakte bekend dat ze de boodschap niet als gevaarlijk beschouwt.

Maar ondertussen krijgt de persoonlijk wacht van de Griekse premier wel speciale opleiding in het gebruik van wapens, het opsporen en neutraliseren van verdachten pakketten en het gebruik van elektronische veiligheidssystemen, zoals de krant To Vima eerder deze week berichtte. Een andere journalist had het over 160 speciale politieagenten die de familie Papandreou moeten beschermen (ik voeg hier weer de gebruikelijke korrel zout aan toe).

En ook zou minister van Financiën een gepantserde BMW 7-reeks gekocht hebben ter waarde van 750.000 euro.

Het zijn geen tekenen van politici die zich geen zorgen maken om hun veiligheid. De sfeer wordt grimmig. Gisteren stonden er ongeveer 6000 mensen op Syntagma -niet echt veel in vergelijking met andere steden- en vele hadden weer galgen meegebracht. Waarschijnlijk zullen ze aanstaande woensdag wel met meer zijn.

4 thoughts on “Politici bedreigd?

  1. naast het feit of de griek zelf verantwordelijk is voor de situatie van griekenland of niet, je kan het niet vertalen of overbrengen het haat tegenover de meeste van de 300 politici. of de haat van de mensen die in het particulier sector werken tegen ambtenaren. ik lees vaker de comentaren van de nieus en ik luister aan de gewone mensen. ik denk dat 3 kogels niet genoeg zou zijn.
    afwachten wat van komt.ondertussen volgende week donderdag is weer een belangrijke dag, dacht ik, of niet??

  2. 9mm maar voor deze bende moet je minstens kaliber 45 ACP en hoger gebruiken MIA KE KATO

  3. Goh, zeggen dat ze je bedreigen en dan gauw een dure bak kopen…..dat is ook een manier om aan je trekken te komen! Hadden ze geen ouwe legerauto over????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *