Product placement

De voorbije 2 dagen staat het Griekse deel van internet bijna letterlijk in brand. Er is namelijk voor het eerst een video opgedoken (van de rellen van 29 juni 2011) die klaar en duidelijk toont wat men al jaren zegt: dat de molotovs en brandbommen waarmee betogers worden opgepakt, door de politie in de tassen en zakken van die betogers is gestopt. Hiermee wordt niet gezegd dat de politie zelf mensen opstookt om die brandbommen te gooien. Maar het toont wel dat de arrestaties opgezet spel zijn en dat diegenen die de brandbommen wel gooien, niet worden gearresteerd. Waarom niet? Tsja, dat is niet bewezen, maar de publieke opinie weet het hier wel: de politie zit er achter en zit dus ook achter de rellen die telkens geapaard gaan bij allerlei stakingen en betogingen.

Bekijkt u het zelf maar.

6 thoughts on “Product placement

  1. Het zou me alleszins niet verbazen. Het is een techniek die na WOII maar al te vaak werd toegepast, vooral tijdens de koude oorlog: “false flags” en manipulatie van extreem-links (zie Brigate rosse, CCC, hyperion, RAF, Action Directe, …) De publieke opinie keert zich tegen geëngageerde bewegingen, linkse organisaties worden bestempeld als terroristisch en ontmanteld, er wordt een sfeer van angst en spanning geschapen dewelke een politieke ruk naar autoriteit en rechts stimuleert, …

    (Analoog werden de witte marsen na de Dutroux-periode ontmanteld door ze te laten infiltreren en werden de meest waanzinnige getuigenissen over zwarte missen naar voor gebracht om de hele zaak van elke credibiliteit te ontdoen).

  2. Ik snap het niet helemaal, de politie stopt bommen in iemands tas? Wat voor voordeel haalt de politie hier uit? Sowieso, zou ik iets meer willen weten over die geruchten dat sommige rioters worden aangestuurd door de politie, welk doel streeft dat na? Alleen het in een kwaad daglicht willen stellen van de overige protesters gaat mij wat ver? Of zoek ik teveel naar een logica die er helemaal niet is?

    Wat een boel vragen he? 😉

  3. @Sanne, de theorie is dat iedereen er van uit gaat dat de politie de betogingen infiltreert. Om die theorie tegen te spreken, pakken ze jongelui op die aan een bepaald profiel voldoen – ze moeten er uit zijn als “anarchisten”, dus lang haar, rasta kapsel en zo meer, zijn gegeerde doelwirrten. Klinkt het aannemelijk?

  4. Uhm, nee, niet echt :S Waarom zou de politie infiltreren om vervolgens zichzelf aan te vallen? En dan mensen arresteren om valse beschuldigingen tegen te gaan?

    Vergeef me mijn naiviteit/gebrek aan kennis, maar het klinkt een beetje vergezocht, is het niet een populistische conspiracy theorie?

    Ik vind het wel interessant om hier meer over te weten, omdat ik het vaker lees/hoor, en dat zal toch ook wel een reden hebben?

  5. toen dacht ik aan
    Here comes the story of the Hurricane
    The man the authorities came to blame
    For something that he never done
    Put him in a prison cell but one time he could-a been………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *