Yoghurt voor Dora

De yoghurtproducenten doen goede zaken. Eergisteren werden 15 PASOK-parlementsleden al bekogeld met yoghurt toen ze samen zaten in een bar in centraal Athene. Gisteren kreeg de voorzitster van de partij Dimokratiki Symmachia (Democratische Gezamenlijke Strijd – hoe komen ze toch op die namen?) Dora Bakoyianni de volle laag in een restaurant in Iraklio op Kreta. Daar was ze met een bevriende familie aan het dineren toen er een bende jongeren binnenkwam die haar bekogelden met yoghurt en stenen. De youghurt raakte haar in het gezicht en ruïneerde haar kapsel.

De jongeren riepen “Stront op het graf van Pavlos Bakoyiannis”. Niet bepaald van niveau. Pavlos Bakoyiannis is de eerste man van Dora (die eigenlijk Mitsotaki heet – ze is de dochter van de oude vos van de Griekse politiek). Hij was politicus en werd vermoord door de terroristische beweging 17 November. Sindsdien heeft Dora zijn naam overgenomen (ze is ondertussen opnieuw getrouwd), en is ze de politiek in gegaan. Jarenlang is ze opgekomen voor Nea Dimokratia, tot Antonis Samaras haar vorig jaar uit de partij zet. De familie Mitsotakis wordt vereenzelvigd met corruptie binnen de politiek, maar Dora speelt nu de zuivere politica – alsof haar politieke verleden kan worden vergeten nu ze een nieuwe partij heeft gesticht.

Het sociale leven van de politici dreigt in Griekenland echt wel gevaar te lopen. Overigens is er op dit moment, zondagavond 19u een bijeenkomst van de verontwaardigden op het Syntagmaplein.

2 thoughts on “Yoghurt voor Dora

  1. dat is niet te geloven. waarom, haar partij doet het zo slecht dat zij weinig kand heeft om bij de volgende verkiezingen een zetel te krijgen. ik vind het erg jammer ,vooral voor Kyriakos. en ook nog op Kreta,of is het aleen op Chania te vetrouwen voor haar??
    iets anders,waarom steeds yoghurt?? zijn geen oud tomaten?? en eieren??
    ik hoop dat ze als toch yoghurt blijven gebruiken dat de variant pilino gebruiken en de kesedaki mee gooien.

  2. @Tzimi,de joegoert is waarschijnlijk verstreken en de ‘pilino’ doet het goed in de keuken.We zitten in crisis periode ,hoor!Het tomatenseizoen is voorbij.Wacht nieuwe oogst af.
    Ik ben allegisch aan de geijkte glimlach van die dame,papa nog erger want die druipt van minachting en hoogmoed.Klasse!
    Die schreeuw van de relmakers kan vele betekenissen hebben .Misschien dat Dora misbruik maakt van de naam van wijlen haar man?
    Geen tijd meer voor kieskeurigheid? Het geduld is opgebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *