Regisseur Theodoros Aggelopoulos overleden

Er komt echt geen eind aan het slechte nieuws uit Griekenland. Vanavond is regisseur Theodoros Aggelopoulos, de grootste Griekse regisseur, overleden. Eerder op de avond, rond 19u, was hij aan het filmen in de voorstad van Piraeus, Drapetsona, toen hij werd aangereden door een politieman buiten dienst op zijn motor. Aggelopoulos raakte zwaar gewond en overleed later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij is vooral bekend voor zijn films Voyage to Kythira (1983), Landscape in the Mist (1988), Ulysses’ Gaze (1995) en Eternity and a Day (1998).

Hieronder nog maar eens het beklijvbende fragment uit Ulysses’ Gaze met de Griekse acteur Thanassis Veggos die een paar maanden geleden ook al overleden is.

5 thoughts on “Regisseur Theodoros Aggelopoulos overleden

  1. ela re!! had vanavond voor het laast de krant gelezen dat hij in het ziekehnuis was.Krima!!!

  2. De nieuwberichten over het ongeval gisteren op TV waren schokkend.Het werd aanschouwelijk voorgesteld en dan daarbij zo’n lange tijd dat een ambulance komt opdagen en die nog in panne valt.En dan het artsen rapport:wat een ravage heeft die motorrijder aangericht.
    Ik vind het ook erg raar @Aleko.Comment van m’n man :”Nu zie hoe dit land georganiseerd is!Alles loopt in het honderd en het nu komt het in het nieuws omdat het slachtoffer Angelopoulos is.Wie weet hoeveel anonieme slachtoffers zijn wegens nalatigheid.”

  3. Ik geniet momenteel van een prachtige documentaire op EPT world over deze grote kunstenaar. Wat een grote man, poëtisch, elk woord elke zin heeft een diepe betekenis. Hij spreekt met talrijke metaforen, net als in zijn kunstwerken. Maar steeds zo duidelijk begrijpbaar!
    ‘Tetoious vgazei to ethnos mas!’ zei ooit Odyseas Elytis (een andere kanjer).
    Mono stin politiki exoume mpourounia, mpoudalades, mbourdes, …?

    En ondertussen is het gedaan …

  4. 45 minuten deed de ziekenwagen er over om ter plaatse te komen. Niet dat het zo ongewoon is, maar als het slachtoffer een “grote Griek” is, komt de onbekwaamheid van de staat nog meer in het licht te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *