Nog eens over de elektriciteitsleveranciers

Vreemde toestanden met die alternatieve elektriciteitsleveranciers. Een tijd geleden, toen ik besloot om over te stappen van de openbare elektriciteitsmaatschappij ΔΕΗ naar een alternief, waren de 2 spelers op de markt in handen van grote buitenlandse concerns. Hen werd het erg moeilijk gemaakt om op een winstgevende manier te opereren in Griekenland (u herinnert zich mijn post van eerder deze week).

Wat de klanten van beide bedrijven niet wisten, is dat ze in Griekse handen zijn overgegaan een paar maanden geleden (ondertussen zijn beide bedrijven hun vergunning kwijt). Griekse handen, dat zou goed nieuws kunnen zijn, maar de heren die aan het hoofd staan van beide bedrijven zijn de typische voorbeelden van de levensstijl die dit land op de knieën heeft gekregen.

Beide bedrijven worden geleid door dertigers. De ene, 34 jaar oud, komt uit een familie met een traditie in het domein van energievoorziening. De anderen, 31 jaar oud, is het type van de gladde jongen die zich met celebrities ophoudt en met snelle wagens rijdt. Enige geloofsbrieven als bedrijfsleider heeft hij niet.

En wat blijkt nu? De alternatieve elektriciteitsaanbieders moesten natuurlijk ook de speciale taks op onroerend goed, de charatsi, ophalen bij hun klanten. Dat is ook gebeurd. En wat is er dan met dat geld gebeurd?

Je zou verwachten dat het naar de Griekse staat is gestort. Dat is niet gebeurd. Beide bedrijfsleiders hebben het geld, ongeveer een goeie 120 miljoen euro, op Zwitserse bankrekeningen geparkeerd.

De conclusie? Die laat ik aan u over.

One thought on “Nog eens over de elektriciteitsleveranciers

  1. ik heb nog geen antwoord op de vraag, jij hebt de haratsi betaalt via deze bedrijven. ben je nu klaar of komt Venizelos dat geld alsnog van jou vragen.
    In Serres hebben ze deze week bij ongeveer 60 huizen klanten van deze bedrijven de stroom afgesloten met buitentemperaturen onder de nul. directie van DEI zegt ,foutje ,bedankt, sorry hij zei sorry. detail er worden Bulgaarse onderaanmers ingehuurt om deze afsluitingen te realiseren. niet de Duitsers komen aleen terug ,zeker daar boven die de Duitsers niet veel op bezoek hadden maar de Bulgaaren ,kunnen ze zeggen de Bulgaaren komen terug.
    off topic, dat de Bulgaren daar de bezetters waren ,heben mijn ouders nooit kunnen verwerken. mijn vader was altijd boos omdat toen ze weg gingen de stroom generator van de dorp hebben gejat en mijn moeder was altijd als kind bang op hun, ze waren barbarisher dan de barbaren. maar goed dat is oude koek.tegenwordig verkopen wij graag alles van Promachonas tot Thassos aan de Bulgaren.Ironish maar ik denk altijd aan de borden buitenaan de bars van de regio ,Προσεχως Βουλγαρες. ze zijn gekomen en ze hebben meer geld ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *