Stevig in het regeringszadel?

We zijn de laatste maanden wel gewend aan overvallen en meer geweld. Maar wat we vanochtend zagen, is nog niet dikwijls gebeurd. Om 7:30u vielen gewapende mannen het archeologisch museum van Olympia binnen en gingen met 63 archeologische stukken aan de haal.

Als gevolg van deze overval heeft minister van Cultuur Pavlos Geroulanos zijn ontslag aangeboden, maar dat is niet aanvaard door de eerste minister. Papadimos probeert op alle mogelijke manieren deze rammelende regering aan de macht te houden.

En dat terwijl op dit moment de oproerpolitie op Syntagma traangas en chemisch spul op schoolkinderen aan het sproeien is. Die zijn aan het protesteren tegen de besparingsmaatregelen en gooiden sinaasappelen naar de politie. De bevoegde minister heeft daar duidelijk geen moeite mee.

21 thoughts on “Stevig in het regeringszadel?

  1. wat???is die varken nog minister??εγινε και κηπουρος του Παπαδηνιου;;

  2. over deregringszadel,nieuw bloed ,nieuw kolotoumpes maken zich klaar. Adonis Mpoumpoukos en Boridis nu bij ND?? imagine Papoutsis zijn ministerie overdragen aan Voridis. volgende dag iedere Matatzis een bijl op zijn uitrusting.
    ik ga wel van uit dat devolgende premier zeker na 29 april ,Samaras zou zijn.volgens oude griekse traditie.

  3. @Bruno, even terzijde: sinds enkele dagen is het erg moeilijk om op uw blog te geraken. Het loopt allemaal bijzonder traag. Staking van de internetservers? 😉

  4. dat probleem heb ik ook, maar doet eventjes tot dat ik de site krijg. ik denk traagheid aan de griekse internet of wij zijn met te veel aan Bruno zijn bloq gaan gangen.

  5. @Bruno, blijft al kommer en kwel dus. ‘t Was zelfs op het vrt radionieuws godbetert. Als het maar negatief nieuws, dan zijn ze daar. Vroeger geen item over ons dierbare Ellada.

    Wij waren daar een aantal jaren geleden in Olympia, fantastisch museum en de olympische site moet je gezien hebben. Malàka.
    Alsof het nog niet genoeg was dat alles daar dan ook nog eens platbrand is…
    @Tzimi, ik heb nog geen enkel probleem gehad ivm toegang tot Bruno’s blog. Volgens mij is de Nederlandse regering hiervoor verantwoordelijk. NL wil geen objectieve info over NL, alleen tendentieuze bullshit ;o}

  6. Ja, de crisistoestand slaat overal toe.
    behoudens de typfouten moet het natuurlijk zijn:
    “NL wil geen objectieve info over GR”
    Sorry, signómai…

  7. ik dacht dat wij grieken achterdochtig waren over alles. maar Mario dat zou wel waar kunnen zijn dat de nl regering er achter zit. mischien als ik een deel van de griekse leneing terug betaalt wordt de verbinding sneler.

  8. Zonet nog een paar opstootjes aan de Duitse ambassade hier in Athene. 7 man opgepakt, onder wie naar het schijnt ook een paar Duitsers. Het gaat echt niet de goede kant op.

  9. Ik heb nog niet echt iets gemerkt van een trage verbinding, hoewel het aantal bezoekers de laatste tijd wel flink de hoogte is in gegaan. Laten jullie me weten als het weer te traag gaat? Ik heb een truukje waarmee je kunt nagaan waar de vertraging zit. Open een DOS cmd venster en schrijf daar in:
    tracert btersago.com

    en zie dan wat er komt en waar de vertraging op de knopen van het netwerk zitten

  10. Hier ook trager @Bruno, soms moet ik zelfs sluiten en heropenen om niet “urenlang” te moeten wachten.

  11. regeringszadel maar dan de Duitse. ik dacht dat wij grieken waren corupt. waarom verlaat zijn zadel de Duitse president?? de reden is??

  12. Ja, ik ook traagheid gemerkt!

    De archeologie is één van de troeven die GR heeft, verdomme! Als ze hun ‘woede’ en behoefte daarop botvieren …?

  13. heeft iemand het boek “hoe durven ze” van peter mertens gelezen, dan weten we onmiddellijk wie de eigenlijke schuldigen zijn aan de griekse crisis…

  14. Zulk een museum met 3personeel (en waarschijnlijk geen security specialisten)waarvan er eentje niet is komen opdagen en geen alarm als ze uitstalkisten kapot slagen?Daarbij dan nog klungelaars die in het verkeerde museum terecht gekomen zijn.Voor zeker was er een opdrachtgever want ze zochten specifiek naar postzegels en gouden erekronen maar hebben vastgegrepen wat voor de hand lag.
    Dan komen ze verkondigen dat zulke waren niet verkoopbaar zijn maar wat met privaat opdrachtgevers? Naief kinderachtig .

  15. als je nagaat dat de eertse beste nicht van welke zender zich als journalist beschrijft met als hoofd punt het kleur onderbroekje van mvr Vandi al 2 griekse agenten begeleiding heeft omdat zij vreest voor haar veiligheid en de museum van Olympia zo staat, (in Katakolo zijn 2 musseuas zonder enige bewaking ,geen mensen geen systemen)wat doe je . ik geloof sterk ,deze land moet eerts total kapot gemaakt worden en ik denk dat de grieken al te laat zijn.
    το ειπα κι αυτο,ουφ!!!

  16. @phyllis, ik heb het boek verleden week gekocht en ben het aan het lezen.
    Verplichte kost voor ieder die de crisis wil snappen, met of zonder het Griekenlandhoofdstuk.

  17. ik heb hem (Mertens)op een interview gezien en hij is prima en ik neem aan dat heb boek ook geweldig goed moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *