Kostas Ferris

Rembetiko-liefhebbers zullen Kostas Ferris wel kennen. Hij is dé rembetiko-kenner in Griekenland. Hij heeft zelfs een film geregisseerd met de titel “Rembetiko” (zeer aan te raden voor mensen die de recentere Griekse geschiedenis willen leren kennen). Hij heeft ook een aantal uitzendingen op de openbare televisie die over de Griekse blues gaan.

Kostas Ferris was één van de bekende gezichten die vorig jaar te zien waren op het Syntagmaplein toen de “aganaktismenoi” (de Griekse verontwaardigden) dagelijks de straat op kwamen om te protesteren tegen de besparingsmaatregelen die er zaten aan te komen.

En Kostas Ferris zit nu achter de tralies. Waarom? Omdat hij bij de belastingen voor ruim 134.000 euro in het krijt stond.

Ik wil hier de man niet mee in het vizier nemen, maar je kunt hem wel als voorbeeld nemen: hoeveel van die mensen die vorig jaar op Syntagma stonden te protesteren, hebben de Griekse overheid niet opgelicht? Ik hoor heel vaak vragen waarom de Grieken de straat niet op komen, nu de besparingen de zwaksten in de maatschappij raken. Misschien omdat net die zwaksten vorig jaar de straat niet waren op gekomen? Misschien omdat die zwaksten nooit de straat op komen, omdat ze daar geen tijd voor hebben? Omdat ze elke dag in een gevecht gewikkeld zijn om te overleven en omdat het protesteren voor het parlementsgebouw voor hen een zeker luxe is? Zou het? Het is maar een bedenking die ik me maak…

2 thoughts on “Kostas Ferris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *