Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα

και καλή επ-ανάσταση!

Ik zag een paar verschillen tussen Griekenland en België de afgelopen dagen: in de Griekse boekhandels gaan de bestsellers over de crisis, het verval van de euro, de troika, het IMF en zo meer. In België gaat het vooral over wellness en worden kookboeken goed verkocht (en natuurlijk ook het boek “Hoe durven ze?”.

Gisteren waren we in Gent en de man van de toeristische bootjes was zijn vlaggen aan het opbergen. Toen hij de Europese vlag oprolde, kwam er net een groep van 4 Spaanse toeristen voorbij. “Adios Europa”, zei één van hen. Een treffender beeld kun je niet verzinnen.

4 thoughts on “Καλό Πάσχα!

  1. precies en jullie als grieken daar haden moeten zeggen, Αχ ευρωπη ,εσυ μας μαρανες…Αει στο διαολο και μη παρεκει..
    τελος παντων χρονιαρες μερες δεν κανει να βριζουμε,
    Αληθως Ανεστη.

  2. LOL! Treffend beeld idd, nu nog wachten op een Griekse opstanding 🙂

  3. Goed interview vandaag op Radio 1, Bruno! Je bracht ook een positief beeld. Goeie reis morgen!

  4. Bruno, deze affiche spreekt boekdelen. Ik vind de symboliek WONDERBAARLIJK! [om in de paassfeer te blijven 🙂 ]
    Jezus (de grote massa Grieken die lijdt onder de economische hervormingen) lijkt definitief gevat. Elk protest ebt intussen stilaan weg…
    De farizeeërs en de schriftgeleerden (lees politici) beraden zich koortsachtig over wat zij met hem moeten aanvangen… ze weten niet van welk hout peilen (of kruisen) maken en spelen de bal door aan Pontius Pilatus (Papoulias) die op 6 mei het Griekse volk zal vragen wie hij moet kruisigen: hun eigen Jezus of Barabas (lees het corrupte systeem en zijn vertegenwoordigers-politici) ?
    Hopelijk zal het deze keer Barabas worden die aan het kruis zal worden genageld! Ik vrees namelijk dat dit maal het Lam Gods de zonden der wereld niet zal willen en ook niet zal kunnen wegnemen…
    Bij deze: Christos Anesti kai Xronia Polla se olous!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *