Eerste ontslag

Tsjonge dat ging snel! Om middernacht kreeg de regering Samaras het vertrouwen van een meerderheid in het parlement, en vandaag is er al het eerste ontslag uit die regering. Het gaat om vice-minister Nikos Nikolopoulos van Terwerkstelling, die zich niet kan vinden in het programma van de regering om niet verder te onderhandelen over de voorwaarden die binnen de Griekse tewerkstelling gelden.

Tijdens de verkiezingscampagne had Nea Dimokratia gezegd dat de partij opnieuw zou onderhandelen over de zware voorwaarden van de leenovereenkomst. Afgelopen weekend bleek dat het opnieuw onderhandelen zich alleen zou beperken tot de periode waarin de hervormingen moeten worden doorgevoerd. De eigenlijke maatregelen worden niet in vraag gesteld.

Volgens Nikolopoulos is dat dus niet wat Nea Dimokratia aan de kiezer had beloofd en dat is de reden waarom hij zelf opstapt. Hij blijft wel trouw aan de partij, zei hij.

Het is niet bepaald een goed signaal: zo snel al een eerste ontslag. En ik vrees dat het hier niet bij zal blijven. Weldra zullen anderen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *