Cijfers en statistieken

Dit is voer voor hen die van statistieken houden en daar graag conclusies uit trekken. Zelf ben ik er niet zo goed in, en ik geloof dat statistieken alles kunnen bewijzen wat je er mee wil bewijzen.

Maar toch geef ik graag even een overzicht van de levensomstandigheden in Griekenland van 2000 tot 2010. De crisis had in 2010 nog niet zo zwaar toegeslagen als nu, dus veel invloed is er niet van te merken in de cijfers.

De link hieronder gaat naar het rapport van de Griekse statistische dienst, dat zowel in het Grieks als in het Engels is opgesteld. Het rapport is opgedeeld in secties: bevolking, werkgelegenheid, armoede en ongelijkheid, onderwijs, gezondheidszorg, IT, consumptie, justitie, toerisme, cultuur en tenslotte milieu.

Een hele boterham. Interesse? Het rapport is hier te vinden: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-livingcond/content/LivingConditionsInGreece_0812.pdf

4 thoughts on “Cijfers en statistieken

  1. Ja, Ja @Bruno.Heel veel dank voor dit hersenvoedsel.Ik was ook nog een blauwe maandag demograaf.Maar toen al te gepoliticeerd.Zag de grijze Europese golf op de bevolkingspyramides aankomen.Was niet welkom!Nu eerst maar eens op Griekenland-cijfers kauwen, na mijn vervelende bezoek aan de tandarts.
    Dat van het veranderende Klimaat komt ook al uit.We hebben een zomer met ongekende moesson-regens.

  2. Citaat van H.Kühn

    Politici gebruiken statistieken zoals dronkaards lantaarnpalen: niet ter verlichting, maar als stut.

  3. Wantrouw de Grieken, ook al brengen ze cijfers.

  4. Hé Bruno, mag ik even van je blog gebruik maken om te vragen waar in Griekenland goede duikmogelijkheden zijn? Een vriendin van mij uit Argentinië zou naar Griekenland willen komen en wil er ook graag duiken. Omdat het haar eerste reis naar Griekenland is, vroeg ze of ik haar op weg kon helpen. Wat plaatsen, logies, bezienswaardigheden enz… betreft is dat geen probleem voor mij, maar van duiken heb ik geen kaas gegeten. Misschien zijn er duikliefhebbers onder je lezers, die mij wat informatie kunnen geven over mogelijke duikplaatsen, welke perioden van het jaar geschikt zijn om te duiken, enz… ? Ideaal zou zijn als dat in de buurt van Chalkidiki zou kunnen, maar àlle tips zijn welkom op dinakalo@gmail.com. HARTELIJK DANK BIJ VOORBAAT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *