16 thoughts on “De realiteit

  1. Meestal ben ik het oneens met Marieke maar nu was ik het wel met haar eens. Haar betoog is de enige oplossing om het leed voor de Griekse bevolking te verzachten. Het is wel mooi geweest zo.

  2. Natuurlijk ‘multo sympatico’ voor haar geluid.Maar dacht er nu echt iemand hier dat er ook maar één euro bij de vele nooddruftigen onder het volk terecht zal komen.?Zonder ‘regime change’ in de Amerikaanse zin van het woord, zal die hele pyramide van machtshebbers die vanaf 1974(of 1946)de poet onder weinigen verdelen,geen millimeter wijken en al het door de europese belastingbetalers ‘gedoteerde’ geld rechtstreeks naar hun taxhavens doorsluizen. Er is nog steeds geen enkele overkoepelende instantie die zelfs maar het beestje(zeg maar monster)bij zijn naam durft te noemen, laat staan maatregelen te nemen, welke dat stelletje boeven dat al generaties het land overheerst,nu eens een keer overruled.Zolang dat niet gebeurt is ‘Griekenland’ een lost case,waaraan ik mijn moeizaam vergaarde pensioencentjes niet wil afdragen.Wél dus aan schoolprojektjes zoals dat van Roosmarijn op Skiros(zie Oriste).

  3. Ja, ik weet het wel.Je mag niet aan de souvereiniteit van Staten en hun Regeringen komen.Maar de regelrechte Maffia toch wel?Hoewel Berlusconi, die aan het tergkomen is?

  4. Eindelijk komt er eens een juiste analyse boven water. Zonder hulp (solidariteit) van Europa komen de Grieken er niet. Stop met zeiken en bouw onder toezicht van Europa een nieuwe toekomst voor Griekenland en zijn bevolking.

  5. Hetgeen Marieke zegt klopt voor 100%,maar dat weten we allemaal al lang.
    Maar blijkbaar bestaat er in de Europese gemeenschap géén enkele politicus die dat snapt.
    Als de mensen geen geld hebben om uit te geven, kan de economie ook niet draaien enz… enz….
    Langs de andere kant, degene die héél de Griekse situatie hebben veroorzaakt zitten nog altijd op
    hun stoel en doen rustig verder met de boel om zeep te helpen.
    Ze laten de bevolking maar betalen en inleveren, maar van hun kant gebeurd er bitter weinig.
    Het enige dat zij doen is alles verder in de doofpot steken en doen of hun neus bloed en dat zij het goede voorbeeld zijn.

  6. OK Maar wie ruimt dan eerst die heersende klasse die al decennia lang het land leegrooft op?

  7. wij als wij klaar zijn met onze frapedaki.

  8. Ook OK.Maar dan niet piepen als XA de klus dan inmiddels geklaard heeft.”Denk ich an Ellada in der Nacht…”.

  9. Geenszins akkoord met Marieke.
    Marieke kent blijkbaar het “Griekse systeem” niet.
    Zolang dit “Griekse systeem” niet drastisch wijzigt verandert er in Gr niets.
    Dit huidige “Griekse systeem” is geleidelijk ontstaan gedurende de 500 jarige overheersing van de Turken (Ottomaanse rijk) over Griekenland (tot 1920 in Rhodos). ELKE Griekse burger (van hoog tot laag) hield (en houdt er nog steeds) zijn eigen zwart handeltje op na. ELKE Griekse burger beschouwde (en beschouwt nog steeds) “het gezag” als een bedreiging. ELKE Griekse burger vindt het een eer dit “gezag” te omzeilen en te bedriegen.
    KENMERKEND IS DAT HET UITOEFENEN VAN EEN ZWART (OF HALFZWARTE) BIJJOB SYNONIEM IS VAN DE WERKLUST VAN ELKE GRIEKSE BURGER ; EEN GRIEK ZONDER ZULKE BIJJOB WORDT ALS LUI BESTEMPELD DOOR DE HUIDIGE GR MAATSCHAPPIJ.

    Dit “Griekse systeem” zal niet veranderen door extra financiele steun van buitenuit. INTEGENDEEL : DEZE EXTRA STEUN ZAL HIER IN DE WANDELGANGEN VAN DE KAFENEIOS BEJUBELD WORDEN ALS HET ZOVEELSTE OMZEILEN EN BEDRIEGEN VAN “HET GEZAG”.

    En trouwens, waarom zou Europa dan ook geen bijkomende financielse steun geven aan Portugal, aan Ierland, en straks aan Spanje ?

    Bekijk gewoon eens hoe Cyprus, nu, van plan is dezelfde weg van Gr te volgen.

    Nee, Marieke, jouw voorgestelde oplossing is niet de goeie.

    De enige oplossing bestaat erin DAT ELKE GRIEKSE BURGER ZIJN EIGEN STOEP REINIGT EN DAN ZAL DE VOLLEDIGE STRAAT GEREINIGD ZIJN.

  10. Zolang ze de belastingen niet kunnen verhalen waar ze zouden moeten verhalen en geen systeem, controles kunnen doen zonder corruptie, heeft het bestraffen of belonen heel weinig zin. De patient (Griekenland) is zwaar ziek, eerst de medicijnen, therapie, dan de rest ;

  11. Ik ben het niet helemaal eens met de redenering van Kaliopi, maar wel met haar eindconclusie. Men wijst hier steeds met de vinger naar de machthebbers en de “anderen” maar er wordt hier op elk niveau door een groot deel van de bevolking gestolen en bedrogen. Natuurlijk heeft dat bedrog een grotere impact op de maatschappij als men hoger op de sociale ladder staat, maar bedrog is bedrog natuurlijk. Het jammere is dat het merendeel van de Grieken daar moet voor boeten…

    En toch, als ik hier elke dag een schandaal uit mijn directe omgeving zou opschrijven, zou ik je blog tot het einde van het jaar wel kunnen vullen elke dag.

  12. Dat vingerwijzen naar anderen zit er inderdaad diep ingebakken, op alle niveaus. Iedereen doet zijn werk voorbeeldig, maar het is altijd een ander die er voor zorgt dat het resultaat er niet naar is.
    Maar ik heb het er wel wat moeilijk mee dat het lijkt alsof de Grieken leugenaars en bedriegers zijn, terwijl de rest van de Europeanen allemaal voorbeeldige burgers zijn. Dat is zeker ook niet het geval. Ook in België wordt er op grote schaal in het dagelijkse leven gelogen en bedrogen. In Griekenland heeft het wel epidemische proporties aangenomen en de enige manier om het er echt uit te ranselen is om de stropers, die nu als boswachter worden aangesteld, definitief op rust te zetten.

  13. @Bruno, helemaal mee eens. In andere landen loopt ook niet alles perfect, overal wordt er natuurlijk gesjoemeld. Maar zou er eenheid voor bedrog bestaan, dan zouden de Grieken een hoge score halen. En dat zouden ze dringend eens moeten gaan beseffen….

  14. Haha, een soort van coca-cola index voor bedrog: klinkt interessant, en dat zou inderdaad wel één en ander aan het licht kunnen brengen.

  15. Of de Grieken meer of minder bedriegen? Komaan jongens en meisjes! That’s not the point! Het zit ’em niet in de ‘Griekse aard’, het zit ’em in de menselijke aard. Overal ter wereld waar ‘het systeem’ het toelaat wordt er op alle mogelijke schalen bedrog gepleegd.
    En voor elk geval van ‘Grieks’ bedrog dat ik vertel plaatsen mijn Italiaanse en Spaanse buren er 2 tegen uit hun moederlanden. En ik kan u verbijsterende verhalen vertellen over hoe Vlaamse organisaties, lokale besturen en politici subsidies (lees zuurbetaald belastingsgeld) opsmodderen.
    En ook als commissielid (Erfgoed) krijg ik dikwijls de meest waanzinnige projecten voorgeschoteld die we in de commissie afwijzen maar door de minister dan toch worden goedgekeurd. En dit gebeurt op alle terreinen, hoor!
    Als er een verschil is, is het de manier hoe er mee omgegaan wordt, de media, de mensen, de sfeer die er rond gecreëerd wordt, enz.
    Laten we zeggen, de mediterrane en oosterse passie geeft het gebeuren andere proporties?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *