Steun de schooltjes op Skyros

U zult het al wel elders gelezen, hebben – misschien wel op de blog Parakalo van Natascha Neefs, die hier in de rechterkolom staat.  Ik wil u hier ook even attent maken op het probleem dat de schooltjes op het eilandje Skyros kennen – het eiland waar afgelopen zomer John Travolta en Robert De Niro hun vakantie nog hebben doorgebracht.

Wat de twee Hollywoodsterren niet zagen, waren de problemen waar vele eilandbewoners mee worstelen. Eén van die bewoners, is Roosmarijn Zevenhuizen die op Skyros woont, samen met haar man Nikos en twee kinderen waarvan de oudste naar de kleuterschool gaat. Ze constateerde dat voor het komend schooljaar slechts een bedrag van 4500 euro beschikbaar is om drie schooltjes draaiende te houden. Van dit bedrag moet men alles bekostigen: verwarming, verlichting,water, lesmateriaal en dergelijke. Daarnaast is er een groot gebrek aan eigenlijk alles: meubelen vallen uit elkaar en zo is er bijvoorbeeld geen poppenhoek op de kleuterschooltjes.Roosmarijn trok aan de bel en startte de actie “Steun de schooltjes op Skyros”.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel een bijdrage leveren om de kwaliteit van het onderwijs op de schooltjes op Skyros te verbeteren, dan kunt u uw donatie overmaken op onderstaand bankrekeningnummer.

Rekeningnummer: 61.42.149 t.n.v. Vereniging Steun de Schooltjes op Skyros
IBAN nummer: NL 22 INGB 006142149 (voor donaties uit het buitenland)

2 thoughts on “Steun de schooltjes op Skyros

  1. Opgelet het IBAN nummer is niet juist een nul te weinig, als ik me niet vergis.

    IBAN: NL 22 INGB 0006142149 Dit zou het juiste nummer moeten zijn.

  2. Ook op de school waar mijn vrouw les geeft, is het van hetzelfde. In Christos Rachon (Ikaria) hebben ze zo’n vierduizend euro budget. De school ligt op 600 meter hoogte, de vochtigheid is niet te harden, de kou in de winter evenmin. Het grootste deel van het budget gaat dan ook naar stookolie. En dat is dweilen met de kraan open, want elk klaslokaal geeft uit op een open patio, talloze ramen zijn al jaren kapot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *